Antena Meniu Search
x

Video Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. După ce a aşteptat 20 de ore la coadă, un pelerin a luat-o de la capăt şi s-a pus din nou la rând

La Iaşi este cea mai aşteptată zi a pelerinajului, ziua hramului Sfintei Cuvioase Parascheva. Noaptea trecută, în doar câteva ore rândul celor veniţi să se închine la moaşte a crescut de la 10 mii la 40 mii de pelerini, un număr impresionant care a ridicat timpul de așteptare la aproape de 20 de ore. Toți își doresc să se închine astăzi, când se spune că rugăciunile sunt mai puternice. 

de Redactia Observator

la 14.10.2023, 08:42

Vezi și

În decurs de 2 ore rândul pelerinilor a atins cifre record. La lăsarea întunericului peste 40 de mii de oameni au stat în liniște la rând ca să ajunga la racla Sfintei pentru a se închina. 

Pelerin: Aşa am simţit noi că în seara asta este mai bine şi dacă tot este ziua ei să sperăm că totul o să fie bine şi o să ne ajute şi ne de a multă sănătate 

Dorința de a se închina chiar în zi de hram aduce cel mai mare număr de credincioşi la Iaşi.

Gheorghita Mihăilă, preot: După cum se vede rândul s-a lungit, numărul a crescut foarte mult. Am întâlnit chiar şi un caz interesant. A venit, s-a închinat şi a spus că nu acum vreau să mai stau la rând şi mi-am dat seama că oamenii preferă şi o anumită osteneală. Nu e doar să vi şi să te închini, să cinsteşti, ci şi osteneala pe care o depui pentru a alunge până la Sfântă.

Pe acelaşi subiect

Minunile Sfintei, povestite de pelerini

Iar minunile Sfintei rămân o dovadă a credinței oamenilor. Aceasta femeie a venit să îi mulțumească, spune că Sfânta Parascheva este cea care a salvat-o în urmă cu 18 ani.

Preoteasă: Eram însărcinată în 7 luni cu primul copil care îi poartă numele şi dintr-o maşină foarte avariată în proporţie de 80% eu am ieşit vie, nevătămată. Copilul la fel. Nu am venit să cer ceva. Am venit să spun Slavă ţie, Doamne.

Cei care au reuşit să treacă pe la sfânta raclă nu au mai plecat acasă. Au rămas pentru a participa la marea slujbă care are loc în această dimineaţă. 

Clara Mihociu: Pe Bulevardul Ştefan cel mare din Iaşi scena este deja pregătită. Aici 26 de preoţi vor ţine slujba, Sfânta Liturghie din ziua hramului. Se estimează că la aceasta vor participa cel puţin 30 de mii de persoane.

Pentru pelerinii prezenţi la Marea sărbătoare, în bucătării s-au pregătit 40 de mii de sarmale. De la începutul pelerinajului au trecut pe la racla sfintei peste 202.000 de persoane, iar timpul de aşteptare la coadă a ajuns la aproape 20 de ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. După ce a aşteptat 20 de ore la coadă, un pelerin a luat-o de la capăt şi s-a pus din nou la rând