Antena Meniu Search
x

Video Forfotă de oameni la Pelerinajul Sfintei Parascheva de la Iaşi. Credincioşii vin cu haine şi obiecte de tot felul pentru a le trece peste racla cu moaşte

Aseară, racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost purtată de un sobor de preoţi kilometri întregi, într-o procesiune numită Calea Sfinţilor. Peste 48.000 de persoane s-au închinat în primele două zile ale pelerinajului Sfintei Parascheva.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 09.10.2023, 13:37

Vezi și

Clara Mihociu, reporter Observator: Cu toţii vin cu dorinţa de a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, unii vin pentru a-i mulţumi, alţii au venit însă să-i ceară diverse lucruri. Spun ei că sunt siguri că Sfânta le va asculta rugăciunile şi le va îndeplini toate dorinţele, aşa cum a făcut-o întotdeauna. Majoritatea celor pe care îi vedeţi acum, la baldachinul cu flori unde se află racla cu moaştele Sfintei Parascheva nu sunt pentru prima dată veniţi aici. Au făcut o tradiţie din această venire.

Zeci de mii de pelerini vin să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva

În momentul acesta nici nu se aşteaptă prea mult la rând. Sunt aproximativ 1.500 de persoane, deci undeva la o oră-o oră şi jumătate se aşteaptă până se ajunge la acest loc şi fiindcă nu sunt foarte mulţi, sunt lăsaţi să petreacă un timp puţin mai îndelungat pentru a se închina, pentru a-şi trece obiectele pe la raclă, pentru a le lua apoi acasă şi a le duce celorlalţi care nu au putu să vină.

Vorbim despre aproximativ 48.000 de persoane care deja s-au închinat aici în primele două zile de epelrinaj. Se aşteaptă însă ca numărul tot mai mare de pelerini să vină începând de miercuri pentru că, potrivit tradiţiei, pe data de 14 octombrie, când este hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, se spune că puterile sale sunt mai mari şi majoritatea îşi doresc ca atunci să ajungă aici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Forfotă de oameni la Pelerinajul Sfintei Parascheva de la Iaşi. Credincioşii vin cu haine şi obiecte de tot felul pentru a le trece peste racla cu moaşte