Antena Meniu Search
x

Video Record de credincioşi la hramul Sfintei Parascheva: 65.000 de oameni, aliniaţi pe 5 km. Unii vor avea de aşteptat 24 de ore la coadă

A sosit și cea mai importantă zi a pelerinajului de la Iaşi, ziua hramului Sfintei Parascheva. Azi noapte în doar câteva ore rândul celor veniţi să se închine la sfântă a crecut de la 10 mii, la 65 de mii de pelerini. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 14.10.2023, 09:42

Vezi și

Oamenii spun că exact pentru asta au venit, pentru a sta cât mai multe ore la rând, simt că osteneală merită şi pentru că au făcut acest efort le vor fi ascultate rugile. Cei care se închină în aceste momente la baldachinul îmbrăcat cu flori, unde se află racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva nu au avut chiar atât de mult de aşteptat, acum 12-13 ore s-au aşezat la coadă, însă, cei care s-au aşezat seara trecută abia sunt la jumătatea traseului şi vor avea un timp de aşteptare care va depăşi cel mai probabil 24 de ore.

O parte din ei nu vor putea ajungă azi la raclă

Cei care se aşează în aceste momente, nu vor mai ajunge să se închine astăzi, pe 14 octombrie aşa cum şi-ar fi dorit majoritatea, ci abia mâine dimineaţă sau după-amiază, depinde cât de mulţi vor mai venit pe parcursul acestei zile. Sunt nişte cifre fără precent, ne spuneau cei care au organizat pelerinajul. Era de aşteptat ca un număr mare de pelerini să ajungă aici fiindcă se află în weekend sărbătoarea în acest an, dar cifrele depăşesc cu mult aşteptările.

30.000 de oameni, aşteptaţi la Sfânta Liturghie

Imediat va începe şi Sfânta Liturghie pe Bulevardul Ştefan cel Mare. Se estimează că acolo vor participa 30.000 de persoane, în acelaşi timp, atât forţele de ordine cât şi preoţii de aici îi roagă pe oameni să aibă răbdare înainte de toate, pentru că este lung acest drum, 5 km de rând şi o lungă aşteptare şi e posibil ca la un moment dat aşteptarea să îţi spună cuvântul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Record de credincioşi la hramul Sfintei Parascheva: 65.000 de oameni, aliniaţi pe 5 km. Unii vor avea de aşteptat 24 de ore la coadă