Antena Meniu Search
x

Primarul UDMR din Sânmartin a interzis accesul românilor în Cimitirul Eroilor din Valea Uzului

Primarul comunei din Sânmartin a propus, iar Consiliul Local a adoptat, o hotărâre prin care se interzice accesul persoanelor în Cimitirul Eroilor din Valea Uzului, timp de 30 de zile, inclusiv de Ziua Eroilor.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 29.05.2019, 11:25

Primarul comunei din Sânmartin a propus, iar Consiliul Local a adoptat, o hotărâre prin care se interzice accesul persoanelor în Cimitirul Eroilor din Valea Uzului, timp de 30 de zile, inclusiv de Ziua Eroilor, atunci când românii au anunţat că vor veni în număr mare pentru a cinsti memoria eroilor căzuţi.

Pe data de 23 mai 2019. Consiliul Local al comunei Sânmartin a adoptat, la propunerea primarului UDMR Gergely Andras, o hotărâre prin care a fost interzis accesul persoanelor în incinta Cimitirului Eroilor din Valea Uzului.

Hotărârea luată de autoritățile locale din Sânmartin, județul Harghita, la propunerea primarului UDMR din Sânmartin, Gergely Andras, urmărește să blocheze accesul românilor.

Acces interzis timp de 30 de zile în Cimitirul Eroilor din Valea Uzului
Pe acelaşi subiect

Mii de români şi-au anunțat deja prezența la Valea Uzului pentru data de 6 iunie, ziua în care românii sărbătoresc Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor, notează dantanasa.ro.

Totul vine după ce, în urmă cu aproximativ două săptămâni, zeci de cruci ale eroilor români din Cimitirul Valea Uzului au fost acoperite cu saci negri de gunoi.

Scandalul a luat amploare, după ce mai mulţi români au fost chiar agresaţi de etnici maghiari, la intrare în Cimitirul Eroilor de la Valea Uzului.

Poliţiştii au deschis atunci o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat de profanarea de morminte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Primarul UDMR din Sânmartin a interzis accesul românilor în Cimitirul Eroilor din Valea Uzului