Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Răspunsul Kamalei Harris, întrebată la București dacă Rusia a făcut crime de război în Ucraina

Vicepreşedintele SUA, Kamala Harris a declarat, vineri, în conferinţa de presă comună cu preşedintele Klaus Iohannis, întrebată dacă consideră că Rusia a făcut crime de război în Ucraina, în urma imaginilor cu atacul asupra civililor şi a spitalului din Mariupol, că orice atac intenţionat, de a ataca civili, este ”oribil şi este o crimă”.

de Redactia Observator

la 11.03.2022 , 18:27

Răspunsul Kamalei Harris, întrebată la București dacă Rusia a făcut crime de război în Ucraina Răspunsul Kamalei Harris, întrebată la București dacă Rusia a făcut crime de război în Ucraina - Profimedia

La conferinţa de presă, susţinută în urmă cu puţin timp alături de alături de preşedintele Klaus Iohannis, Kamala Harris a mulţumit României pentru eforturile de susţinere a şi a garantat sprijinul SUA în cazul unei probleme de securitate.

Întrebată dacă consideră că Rusia a comis crime de război, în conflictul din Ucraina, în contextul atacului asupra civililor şi a spitalului din Mariupol, Kamala Harris a răspuns:  ”Aşa cum a mai spus-o, o repet, este foarte clar pentru SUA, pentru că orice atac intenţionat, de a ataca civili, este oribil şi este o crimă”.

Vicepreşedintele SUA a mai afirmat în cadrul conferinţei că ”este dureros s te uiţi la aceste lucruri”. ”Suferă oameni nevinovaţi în Ucraina şi nu vor decât să trăiască în ţara lor, să vorbească limba lor, să se ducă la biserica lor şi să-şi crească generaţii înainte, iar acum trebuie să fugă din ţara lor cu un rucsac în spate. Suntem într-o situaţie cu totul deosebită şi suntem martori la ororile care se întâmplă acolo”, a spus oficialul american. 

Articolul continuă după reclamă

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, la rândul lui, că ”imaginile sunt, într-adevăr, şocante” şi că este inimaginabil, pentru noi toţi să vedem astfel de imagini acum, în secolul 21, într-un război din Europa.

Pe acelaşi subiect

”Am discutat această chestiune şi cu doamna vicepreşedinte şi ieri am discutat, cu ocazia Summit-ului UE, aceste chestiuni şi este foarte clar pentru toată lumea că astfel de situaţii trebuie documentate, astfel ca, la momentul potrivit, autorităţile şi instanţele competente să poată urmări aceste fapte şi să se stabilească, corect, la nivel internaţional dacă au fost crime de război, cine se face vinovat şi ce sancţiuni trebuie să suporte”, a spus şeful statului.  ”Este, însă, inimaginabil, pentru noi, toţi, să vedem astfel de imagini acum, în secolul 21, într-un război din Europa. Este cutremurător”, a spus Iohannis. 

Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, a făcut o vizită istorică, prima sa vizită oficială în România.  Autorităţile au luat măsuri extreme de securitate, pentru cea mai înaltă vizită din ultimii 8 ani. Traficul a fost restricţionat pe DN1 până la ora 17.

Înainte să ajungă în România, Kamala Harris a fost în vizită oficială în Polonia. A lansat acolo o serie de avertismente la adresa Moscovei, însă a evitat să folosească sintagma "crime de război" atunci când s-a referit la atacurile ruse, în urma cărora şi-au pierdut viaţa sute de civili. La fel au procedat şi Joe Biden si purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă, la cea mai recentă conferinţă de presă.

SUA strâng în acest moment dovezi, pentru a face un raport amplu despre atrocităţile comise impotriva civililor, în Ucraina. "Ar trebui să fie o anchetă și ar trebui să ne uităm cu toții cum se desfăşoară. Nu am nicio îndoială că ochii lumii sunt îndreptaţi spre acest război şi ce face Rusia, în ceea ce privește această agresiune și aceste atrocități", a declarat Kamala Harris în timpul vizitei din Polonia.  

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Răspunsul Kamalei Harris, întrebată la București dacă Rusia a făcut crime de război în Ucraina