Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Kamala Harris, cuvinte de laudă la adresa României: "Mulţumesc poporului român pentru generozitatea şi curajul arătat”

Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, părăseşte vineri seară ţara noatră după o vizită istorică, prima sa vizită oficială în România. Autorităţile au luat măsuri extreme de securitate, pentru cea mai înaltă vizită din ultimii 8 ani. Traficul a fost restricţionat pe DN1 până la ora 17.

de Redactia Observator

la 11.03.2022 , 18:28

La conferinţa de presă, susţinută în urmă cu puţin timp alături de alături de preşedintele Klaus Iohannis, Kamala Harris a mulţumit României pentru eforturile de susţinere a şi a garantat sprijinul SUA în cazul unei probleme de securitate. 

”Mulţumesc poporului român din partea SUA. Sub conducerea preşedintelui Iohannis, Romania a fost absolut extraordinară prin generozitatea şi curajul pe care le-a arătat în acest moment în întreaga lume. Un atac împotriva unei țări NATO, este atac împotriva tuturor. Suntem fermi în angajamentul nostru. Vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO”, a spus Kamala Harris.

În ceea ce priveşte războiul din Ucraina, oficialul american a declarat că diplomaţia reprezintă modalitatea de a rezolva acest conflict, evidenţiind totodată valorile scăzute înregistrate de rublă în urma sancţiunilor aplicate Rusiei. Pe de altă parte, Harris a afirmat că "orice atac intenţionat asupra civililor este o crimă".

Vezi și

"Trăim nefericita experienţă, noi, cei care nu suntem în Ucraina, de a fi martori la oroare (...) Este dureros să vedem ce se întâmplă unor oameni nevinovaţi în Ucraina, care vor doar să trăiască în ţara lor", a spus aceasta.

Vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, s-a aflat joi în Polonia, iar vineri în România.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Kamala Harris, cuvinte de laudă la adresa României: "Mulţumesc poporului român pentru generozitatea şi curajul arătat”