Antena Meniu Search
x

Salvamontiștii nu pot recupera, nici după o săptămână, trupul alpinistei care a murit în Bucegi. Viscolul a făcut misiunea salvatorilor imposibilă

A trecut mai bine de o săptămână de când o alpinistă a murit în munţii Bucegi, de ziua ei, dar autorităţile nu i-au recuperat nici acum trupul. Ninsorile şi viscolul din ultimele zile au făcut misiunea salvatorilor imposibilă. Două tentative de recuperare au eșuat până acum, din cauza reliefului foarte accidentat și condițiilor meteo extrem de dificile.

de Redactia Observator

la 21.01.2022, 13:25

Vezi și

De o săptămână, salvamontiștii din Bucegi așteaptă un scurt interval cu vreme bună pentru a aduce trupul Silviei la familia care se pregăteşte să o înmormânteze. De fiecare dată, misiunea de recuperare cu elicopterul a fost abandonată.

Daniel Banu, șef Salvamont Prahova: Astăzi, am identificat o fereastră în care se putea interveni. Am solicitat resursă de zbor, de la București, dar din păcate nu a putut fi alocată, în timp util. O intervenție terestră ar fi foarte riscantă pentru salvatorii montani și nu ne dorim acest lucru, din cauza reliefului. Practic, este aproape un perete vertical în zona in care se află victima.

12 ianuarie, ora 18. Cu o zi înainte de ziua ei şi a surorii gemene, Silvia Murgescu a plecat singură, pe traseul de alpinism Albișoara Gemenelor, din masivul Bucegi. Când apropiații nu au mai primit veşti de la ea, s-a dat alarma. În aceeași noapte, doi apropiați au cautat-o pe traseul extrem de dificil. Urmele pașilor Silviei s-au pierdut într-o zonă cu gheață dură.

Silvia a murit în locul pe care-l iubea cel mai mult

Pe acelaşi subiect

Codruța Muntean, prietenă: Nu prefera ascensiunile solitare, și-ar fi dorit să aibă un partener de coardă. Ne anunța fiecare pas. Ea mergea cu hartă. Problema a fost, acum, că a cedat telefonul, pentru că noi o puteam urmări pe hartă, la fiecare tură.

Abia a doua zi, trupul Silviei a fost reperat cu binoclul, din Bușteni. Un elicopter SMURD a survolat zona, iar un operator a coborât la locul în care Silvia a căzut. În urmă cu câțiva ani, Silvia Murgescu a fost cea mai bună alpinistă din România. Două accidente grave, suferite în trasee de căţărare, i-au afectat sănătatea.

Încercarea de recuperare din zbor a trupului alpinistei va fi reluată abia când prognozele prevăd o scădere locală a vitezei vântului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Salvamontiștii nu pot recupera, nici după o săptămână, trupul alpinistei care a murit în Bucegi. Viscolul a făcut misiunea salvatorilor imposibilă