Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Foto Silvia, alpinista care a murit în Bucegi, fusese pe munte săptămâna trecută: ”Vreau să mă mai duc, poate se oferă cineva să vină cu mine”

Silvia, alpinista din Brașov care a murit în Munții Bucegi, cu o zi înainte să împlinească 38 de ani, cunoștea traseul pentru îl parcursese în urmă cu aproape o săptămână, tot de una singură, și a postat de acolo imagini și filmări.

de Redactia Observator

la 13.01.2022 , 17:36

Silvia, alpinista care a murit în Bucegi, fusese pe traseu săptămâna trecută: ”Vreau să mă mai duc, poate se oferă cineva să vină cu mine” - Facebook

”Planul era să urc Albișoara Crucii 2A (...) dar am nimerit în Albișoara Gemenilor 2A. Și am continuat așa! Am ales să urc pe porțiunea cu gheață și puțină zăpadă evitând porțiunea cu mai multă zăpadă. Îmi place așa, deși teoretic e riscant. Amintesc faptul că 2A e cota Româneasca e greu de înțeles ce înseamnă. Traseele 2A sunt total diferite în experiență și dificultate”, a scris ea pe blog

Apoi, într-un mesaj postat pe Facebook pe 8 ianuarie, Silvia a scris că ar vrea să repete experiența, ”poate solo sau poate se ofer cineva să vină cu mine”.

”Ce experiență solo. Vreau sa mă mai duc sa mai incerc o data caci conditiile mi s-au parut foarte foarte bune și faine. Poate solo sau poate se ofera cineva sa vine cu mine ....”, a scris ea pe Facebook.

Articolul continuă după reclamă

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Silvia a murit cu o zi înainte de a împlini 38 de ani

Din nefericire, tânăra alpinistă din Brașov a murit miercuri, pe munte. Salvamontistii din Bușteni și Prahova au fost alertați de familia Silviei în jurul orei 18.00. O echipă aflata pe platou a încercat imediat să plece spre Vf.Caraiman, dar viscolul puternic cu transport de zapadă a făcut imposibila deplasarea. O altă echipă a plecat din Bușteni pe urmele fetei, dar când a ajuns în zona de creastă, vantul puternic a șters urmele celei disparute și aceasta nu a putut fi găsită.

Azi dimineata, pe lumina, o alta echipa a reusit să localizeze victima. Era căzută pe un versant SE-stic fără semne vitale.  

Trupul alpinistei moarte pe munte nu a putut fi recuperat

Pentru ca terenul este foarte accidentat și accesul este dificil, s-a solicitat ajutorul unui elicopter. Dupa mai multe încercări de extragere prin troliere, misiunea a fost anulata din cauza rafalelor puternice si a riscului de avalanșă generat de aeronava.  

Actiunea de recuperare a trupului alpinistei va fi reluata imediat ce condițiile meteo vor permite acest lucru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Silvia, alpinista care a murit în Bucegi, fusese pe munte săptămâna trecută: ”Vreau să mă mai duc, poate se oferă cineva să vină cu mine”