Antena Meniu Search
x

Video O alpinistă din Brașov a murit în Munții Bucegi. Silvia s-a stins cu o zi înainte să împlinească 38 de ani

O alpinistă cu experiență din Brasov a murit, miercuri, pe un traseu din Munții Bucegi, în ajunul zilei sale de naștere. Silvia M., care are o soră geamănă, a vrut să o omagieze parcurgând traseul Albișoara Gemenelor, însă n-a mai apucat să ajungă la destinație.

de Redactia Observator

la 13.01.2022, 17:28

Vezi și

Silvia a pornit singură la drum, după ce nu și-a găsit niciun partener de traseu. Pe la amiază, ea nu a mai răspuns la telefon iar familia a început să se îngrijoreze.

Salvamontistii din Bușteni și Prahova au primit apelul de urgență in jurul orei 18.00. O echipă aflata pe platou a încercat imediat să plece spre Vf.Caraiman, dar viscolul puternic cu transport de zapadă a făcut imposibila deplasarea. O altă echipă a plecat din Bușteni pe urmele fetei, dar când a ajuns în zona de creastă, vantul puternic a șters urmele celei disparute și aceasta nu a putut fi găsită. 

Trupul alpinistei nu a putut fi recuperat de pe munte

Azi dimineată, pe lumina, o alta echipa a reusit să o localizeze pe tânăra alpinistă. Era căzută pe un versant SE-stic. fără semne vitale.  Pentru ca terenul este foarte accidentat si accesul este dificil, s-a solicitat ajutorul unui elicopter.  După mai multe încercari de extragere prin troliere, misiunea a fost anulată din cauza rafalelor puternice și a riscului de avalanșă generat de aeronava.  

Pe acelaşi subiect

Salvamontiștii au anunțat că actiunea de recuperare a trupului alpinistei va fi reluata imediat ce conditiile meteo vor permite acest lucru.

Silvia ar fi împlinit astăzi 38 de ani

În aprilie 2014, tânăra alpinistă a suferit un accident, în zona Prăpăstiile Zărneștiului. I-a căzut un bolovan în cap și a stat în comă o perioadă. Accidentarea a lăsat-o cu sechele, însă pasiunea pentru munte a făcut-o să își depășească orice limite.

”Cu multă tristețe am aflat că frumoasa Silvia a avut un accident. Din nefericire, fatal. Au fost mulți ani în care a urcat neîncetat și fără teamă, pe cele mai înalte trasee de alpinism și escaladă din România. Are un extraordinar palmares și a scris foarte mult despre toate aventurile ei. A fost, este și va rămâne o vie inspirație pentru întreaga comunitate montană. Poveștile scrise de ea ne-au ghidat pe toți către multe rute. A avut un accident acum câțiva ani, a urmat o recuperare dificilă și cu toate că nu mai era același om extrem inteligent și puternic, a continuat să urce la fel de des în munți. A urcat în echipă, dar și singură. Singură a fost și acum şi din păcate, de data asta nu s-a mai întors acasă. Ne vom aduce mereu aminte de tine, iar cuvintele tale ne vor sta mereu aproape. http://www.silvique.ro/”, scrie pe Facebook Cătălin Munteanu, într-un mesaj în onoarea tinerei alpiniste.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » O alpinistă din Brașov a murit în Munții Bucegi. Silvia s-a stins cu o zi înainte să împlinească 38 de ani