Antena Meniu Search
x

Video Stațiunile montane, luate cu asalt de români în minivacanță. Au petrecut în avans Mica Unire. Cu ce preparate au fost așteptați

Românii au luat cu asalt staţiunile montane în minivacanţă, mai ales că în ultimele zile, în unele zone a nins ca în poveşti. Turiştii cazaţi la pensiunile din Staţiunea Muntele Băişorii, din judeţul Cluj, au petrecut în avans Mica Unire.

de Redactia Observator

la 24.01.2023, 08:16

Vezi și

Pensiunile şi cabanele din staţiunea Muntele Băişorii, din judeţul Cluj, sunt pline de turişti atraşi de zăpada care s-a aşternut în ultimele zile la munte. Weekendul prelungit i-a prins pe mulţi pe pârtiile de la Buscat.  

Turistă: Am venit deoarece toată iarna nu am avut parte de zăpadă şi am găsit cu greu această locaţie. Ne bucurăm că am găsit-o. Am profitat din plin de  zăpadă. Ne-am dat cu shiurile, cu colacul, ne-am obosit maxim. 

Iancu Şerbanescu, administrator Pârtia Buscat: Lipsa zăpezii de până acum i-au făcut pe foarte mulţi să vină deodată. O dată ce au văzut că este puţină zăpadă proaspătă atunci cu toţii au zis gata, a început iarna. 

Gazdele pensiunilor au organizat petrecerea de Mica Unire în avans

Pe acelaşi subiect

După distracţia de pe partie, turiştii s-au îndreptat spre pensiuni, unde gazdele au furat startul şi au organizat petrecerea de Mica Unire în avans. Toţi s-au asigurat că nu lipseşte nimic de pe masă, de la preparate specifice zonei, până la tradiţionala pălincă sau vişinată. 

Reporter Observator: Cu ce preparate i-aţi aşteptat?

Dana Nicula, proprietar pensiune: Cu de toate. Cu ciorbă de fasole cu ciolan, cu fasole cu ciolan, cu varză a la Cluj, care ste specifică zonei noastre. Cu toate preparatele. 

La final, petrecerea s-a mutat afară, unde turiştii au încins o horă în jurul unui foc de tabără. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Stațiunile montane, luate cu asalt de români în minivacanță. Au petrecut în avans Mica Unire. Cu ce preparate au fost așteptați