Antena Meniu Search
x

Video SUA ne apără de ruşi cu tehnică militară folosită în Irak şi Afganistan. Ce dotări au bazele de la Deveselu, Mihail Kogălniceanu şi Câmpia Turzii

În timp ce şefii de stat înca mai încearcă jocul diplomaţiei, e cert ca NATO îşi întăreşte flancul estic, aducând trupe noi în România. O mie de militari americani, până acum staţionaţi în Germania, vor fi detaşaţi aici in curand. Şi vin cu transportoare blindate şi multă muniţie.

de Redactia Observator

la 03.02.2022, 20:39

Vezi și

Cei o mie de militari americani vor fi dislocaţi în România, din Germania. Fac parte din Regimentul 2 Cavalerie şi vor fi repartizaţi în mai multe baze NATO din ţara noastră.

Tehnica lor principală este formată din transportoare Stryker M-1126 şi M-1128. Sunt blindate americane 8x8 care pot circula cu o viteză de aproximativ 100 de kilometri pe oră. Sunt dotate cu tunuri capabile să lovească precis ţinte la 2.000 de metri distanţă şi lansatoare de grenade M6 cu rază de acţiune de până la 1,5 kilometri. Transportoarele au fost folosite în războaiele din Irak şi Afghanistan.

Astfel că, în total, România va găzdui 1.900 de militari americani. În trei puncte strategice NATO importante. Mihail Kogălniceanu, Câmpia Turzii şi Deveselu.

Deja celebră, baza de la Deveselu deţine mult-discutatul scut anti-rachetă. 

La Kogălniceanu, americanii operează, în principal, Black Hawk-uri. Unul a aterizat de urgenţă, anul trecut, în Piaţa Charles de Gaulle din Bucureşti. Şi mai au elicopterele Apache, aeronave de atac dedicate luptelor antitanc.

În Câmpia Turzii, militarii Statelor Unite ale Americii deţin tancuri Abrams, dotate cu două tipuri de tun şi drone MQ9. Sunt drone supranumite "vânătorul ucigaş", destinate misiunilor de recunoaştere şi atac. Sunt pilotate de la distanţă şi pot duce câte 2 bombe şi 12 rachete Hellfire. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Evenimente » SUA ne apără de ruşi cu tehnică militară folosită în Irak şi Afganistan. Ce dotări au bazele de la Deveselu, Mihail Kogălniceanu şi Câmpia Turzii