Antena Meniu Search
x

Reacția Rusiei după ce SUA au anunţat că trimit 3.000 de soldați în România, Polonia şi Germania: "O măsură nejustificată şi distructivă"

Rusia a reacţionat, miercuri, după ce Statele Unite au anunţat că vor trimite 3.000 de militari suplimentari în România, Polonia şi Germania şi a calificat această decizie ca fiind "nejustificată" şi "distructivă".

de Redactia Observator

la 03.02.2022, 07:05

Reacția Rusiei după ce SUA au anunţat că trimit 3.000 de soldați România, Polonia şi Germania: "O măsură nejustificată şi distructivă"
- Profimedia

Ministrul adjunct de externe rus, Aleksandr Grușko, a declarat că decizia luată de Statele Unite este "nejustificată, distructivă, crește tensiunile militare și reduce marja pentru decizii politice", informează Moscow Times, care citează Interfax. 

Joe Biden a ordonat trimiterea a 3.000 de soldaţi americani în Europa, inclusiv în România

Președintele Joe Biden a ordonat Pentagonului să trimită peste 3.000 de soldați americani pentru a consolida apărarea aliaților europeni. Este prima mișcare majoră a forțelor americane în contextul crizei militare dintre Rusia și Ucraina. Soldații americani vor ajunge în Polonia, Germania și România.

Joe Biden trimite aproximativ 2.000 de militari americani din Fort Bragg, Carolina de Nord, în Polonia și Germania în această săptămână și repoziționează aproximativ 1.000 de soldați care fac parte dintr-o escadrilă Stryker de infanterie din Germania în România, pe flancul estic al NATO cel mai apropiat de Rusia, au spus oficialii americani.

Pe acelaşi subiect

8.500 de militari americani au fost plasați în stare de alertă. Joe Biden e pregătit să-i trimită în Europa de Est

În plus, Pentagonul este așteaptat să facă și alte mișcări de trupe în interiorul Europei. A plasat în stare de alertă alți câțiva mii de soldați pentru a fi dislocați, în afara celor 8.500 de militari cărora li s-au transmis ordine similare săptămâna trecută.

Mișcările de trupe sunt menite să descurajeze Rusia să atace Ucraina și să evite războiul în Europa de Est. Pe lângă asta, administrația Biden încearcă să găsească o soluție diplomatică, pregătind un val de sancțiuni economice în cazul în care Rusia va ataca. Totodată va autoriza transferul unor arme și echipamente în Ucraina. Biden a semnat propunerile militare după ce s-a întâlnit marți cu secretarul Apărării, Lloyd Austin și generalul Mark Milley, președintele șefilor de Stat Major.

Lloyd Austin a discutat despre aceste implementări cu omologii săi din România, Germania și Polonia în ultima săptămână. În timp ce câteva sute de instructori militari americani și forțe militare de operațiuni speciale se află în interiorul Ucrainei, niciuna din noile trupe nu a fost autorizată să intre în țară, toate desfășurările fiind temporare, au spus oficialii. Trupele vor fi desfășurate în următoarele zile, au spus oficialii, refuzând să ofere detalii despre misiunile lor specifice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Reacția Rusiei după ce SUA au anunţat că trimit 3.000 de soldați în România, Polonia şi Germania: "O măsură nejustificată şi distructivă"