Antena Meniu Search
x

Video Tatăl vitreg al fetiței ucise și incendiate la Arad a fost reținut. Copila a sfârșit în timp ce mama ei năștea la maternitate

Tatăl vitreg al fetiței care a fost găsită moartă și incendiată la Arad a fost reținut. Tânărul de 23 de ani va fi prezentat astăzi în fața procurorilor, cu propunerea de arestare preventivă. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 02.11.2021, 20:35

Vezi și

Principalul suspect în cazul teribilei crime din Arad, unde o fetiță a fost ucisă și incendiată, este chiar tatăl vitreg al copilei, un tânăr în vârstă de 23 de ani. Aseară, anchetatorii și mascații au descins la locuința familiei micuței și i-au luat la audieri atât pe bărbat, cât și pe mama fetiței.

În această dimineață, tânărul a fost reținut și urmează să fie prezentat în fața procurorilor, cu propunerea de arestare preventivă.

Copila, ucisă când mama ei era la maternitate. Abia născuse al treilea copil

Pe acelaşi subiect

Între timp, în urma audierii bărbatului, anchetatorii au aflat detalii teribile. Tânărul de 23 de ani le-a mărturisit poliţiştilor că fetița de 4 anișori s-ar fi lovit singură şi a murit, iar el a cărat-o pe un câmp într-o valiză. Spune însă că nu el a incendiat-o. 

Întreaga poveste ar fi început duminică, atunci când mama fetiţei ucise era în maternitate, pentru a da naștere celui de-al treilea copil. În tot acest timp, bărbatul rămăsese acasă, cu ceilalţi doi copii, băiatul de 3 ani şi fetiţa de 4, pe care femeia îi avea dintr-o altă relație. Acum, tânăra mamă dădea naștere unui băiețel, fructul iubirii cu tânărul de 23 de ani.

Primul indiciu care l-a transformat pe tatăl vitreg în suspect: nu a anunţat dispariţia copilei, deşi trecuseră mai bine de 48 de ore de când fetiţa nu mai dăduse pe acasă. Ajuns în faţa anchetatorilor, bărbatul le-a povestit că cea mică ar fi alunecat şi s-ar fi lovit cu capul de podea, iar atunci şi-ar fi dat ultima suflare. Probele arată însă altceva.

"Cel mai probabil lovire repetată ori de perete, ori de o podea, ceva foarte rezistent", spune Pavel Palcu, procuror criminalist.

Tatăl vitreg a pus trupul fetei într-o valiză şi l-a dus pe un câmp

Deşi neagă că ar fi ucis-o, le-a povestit anchetatorilor că a pus trupul fetei într-o valiză şi l-a dus pe un câmp. "Trupul nu a fost tranşat, ci a fost ars", explică Pavel Palcu.

Tatăl vitreg al fetei spune însă că nu el a fost cel care ar fi dat foc trupului.

Fetița ținea un fir de păr lung în pumnul strâns

Când a fost găsită, iar trupul a fost examinat de experţi, copila nu avea urme de apărare pe mâini, dar în pumn ţinea strâns un fir de păr lung. Anchetatorii au mai stabilit că a fost omorâtă imediat după ce a luat masa. După ce a ucis-o, criminalul a încercat să scape de cadavru. A dus trupul pe câmp, a turnat o substanţă inflamabilă peste el şi i-a dat foc. Criminaliştii au recuperat rămăşiţe carbonizate, haine arse şi un elastic de păr.

Ieri, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au făcut publice imagini faţa şi profil ale fetiţei găsită moartă lângă un cimitir şi au constatat că decesul a survenit unui posibil unui traumatism cranio-cerebral acut. De asemenea, decesul a avut loc cu 24-48 de ore înaintea găsirii cadavrului, care ar fi fost incendiat. "Victima omorului găsită în 30.10.2021 în Arad, cartierul Bujac, pe o stradă laturalnică, lângă cimitir. Victima avea aproximativ 5 - 6 ani şi 1,10 - 1,20 m înălţime, ochi căprui, păr şaten aproximativ 25 cm, decesul survenind în urmă cu 1-2 zile înainte de data găsirii cadavrului", este descrierea care a însoțit fotografia publicată de procurori. Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, organele de anchetă au fost sesizate că, în cartierul Bujac din municipiul Arad, în vecinătatea cimitirului, pe un drum lăturalnic - agricol, a fost identificat un fragment dintr-un membru inferior drept, de natură umană, parţial carbonizat.

Fetița a fost descoperită în apropierea unui cimitir

După ce au ajuns la faţa locului, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul P.M. Arad - Secţia 1 Urbană Vlaicu au constatat că cele sesizate se confirmă, anunţând echipa operativă din cadrul IPJ Arad - S.I.C. După izolarea locului faptei şi primele verificări efectuate, la o distanţă de aproximativ 50 metri de locul în care a fost găsită laba piciorului, a fost identificat şi cadavrul, care prezenta urme de carbonizare în partea inferioară şi lipsa membrelor inferioare. Zona în care a fost descoperit cadavrul a prezentat urmele unei incendieri. Lucrătorilor de poliţie primii sesizaţi la locul faptei li s-a comunicat să marcheze zona şi să efectueze doar acte de urmărire penală urgente, în sensul strângerii datelor şi informaţiilor cu privire la existenţa infracţiunii şi identificarea persoanelor care au legătură cu fapta. De asemenea, s-a transmis lucrătorilor de poliţie judiciară să efectueze investigaţii specifice pentru identificarea tuturor camerelor de supraveghere amplasate pe spaţii private sau publice, în vederea eventualei valorificări a imaginilor stocate.

- Articol realizat cu ajutorul informațiilor obținute de reporterul Observator Iulia Pop -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Tatăl vitreg al fetiței ucise și incendiate la Arad a fost reținut. Copila a sfârșit în timp ce mama ei năștea la maternitate