Antena Meniu Search
x

Procurorii cer ajutorul populației pentru a o identifica pe fetița găsită moartă și incendiată în Arad. Copila avea 5 ani

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au făcut publice imagini faţa şi profil ale fetiţei găsită moartă lângă un cimitir şi au constatat că decesul a survenit unui posibil unui traumatism cranio-cerebral acut. De asemenea, decesul a avut loc cu 24-48 de ore înaintea găsirii cadavrului, care ar fi fost incendiat.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 01.11.2021, 17:20

Imagini cu chipul fetiței găsită moartă şi incendiată la Arad
Procurorii cer ajutorul populaţiei şi publică pozele cu chipul fetiţei găsită moartă şi incendiată la Arad - Facebook/Ministerul Public

Acum, oamenii legii încearcă să afle mai multe detalii despre identitatea fetiței și cer ajutorul populației, motiv pentru care au decis publicarea unor imagini cu chipul victimei.

"Victima omorului găsită în 30.10.2021 în Arad, cartierul Bujac, pe o stradă laturalnică, lângă cimitir. Victima avea aproximativ 5 - 6 ani şi 1,10 - 1,20 m înălţime, ochi căprui, păr şaten aproximativ 25 cm, decesul survenind în urmă cu 1-2 zile înainte de data găsirii cadavrului", este descrierea care însoţeşte fotografia publicată de procurori.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, organele de anchetă au fost sesizate că, în cartierul Bujac din municipiul Arad, în vecinătatea cimitirului, pe un drum lăturalnic - agricol, a fost identificat un fragment dintr-un membru inferior drept, de natură umană, parţial carbonizat.

Fetița a fost descoperită în apropierea unui cimitir

Pe acelaşi subiect

După ce au ajuns la faţa locului, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul P.M. Arad - Secţia 1 Urbană Vlaicu au constatat că cele sesizate se confirmă, anunţând echipa operativă din cadrul IPJ Arad - S.I.C. După izolarea locului faptei şi primele verificări efectuate, la o distanţă de aproximativ 50 metri de locul în care a fost găsită laba piciorului, a fost identificat şi cadavrul, care prezenta urme de carbonizare în partea inferioară şi lipsa membrelor inferioare. Zona în care a fost descoperit cadavrul a prezentat urmele unei incendieri.

Lucrătorilor de poliţie primii sesizaţi la locul faptei li s-a comunicat să marcheze zona şi să efectueze doar acte de urmărire penală urgente, în sensul strângerii datelor şi informaţiilor cu privire la existenţa infracţiunii şi identificarea persoanelor care au legătură cu fapta. De asemenea, s-a transmis lucrătorilor de poliţie judiciară să efectueze investigaţii specifice pentru identificarea tuturor camerelor de supraveghere amplasate pe spaţii private sau publice, în vederea eventualei valorificări a imaginilor stocate.

Anchetatorii nu exclud ca fetița să fi fost victima unei violențe în familie

În cauză s-a început urmărirea penală "in rem" sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor, profanarea de cadavre sau morminte. Ulterior, au fost extinse cercetările privind infracţiunile de violenţă în familie şi profanare de cadavre sau morminte.

"S-a întocmit procesul verbal de cercetare la faţa locului, cu precizarea că, datorită întunericului, aceasta a fost întreruptă şi continuată în data de 31.10.2021. De la faţa locului au fost prelevate mai multe urme, respectiv depozit subunghial de la ambele mâini, cât şi laba piciorului drept; un fir de păr de cca. 22 cm, identificat în pumnul închis al mâinii drepte; articolele de îmbrăcăminte, parţial afectate de foc; elastic pentru prinderea părului; piese osoase carbonizate, cât şi material carbonizat aflat sub cadavru, toate acestea fiind descrise în procesul-verbal întocmit cu ocazia cercetării la faţa locului", spun procurorii.

Urmează a fi dispuse expertize complexe genetice-judiciare, fizico-chimice, toxicologice. Totodată, s-a dispus efectuarea unei autopsii a cadavrului neidentificat la nivelul SJML Arad.

"În urma efectuării autopsiei medico-legale la care au participat şi organele de cercetare penală delegate în cauză s-a stabilit de către medicul legist că victima este de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 5 - 6 ani, că moartea a fost violentă şi s-a datorat posibil unui traumatism cranio-cerebral acut cu prezenţa unui hematom subdural, data morţii datează cu 24 - 48 ore anterior găsirii cadavrului", explică anchetatorii.

Polițiștii au cerut imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zona cimitirului

Organele de cercetare penală din cadrul IPJ Arad efectuează investigaţii pentru identificarea şi vizionarea imaginilor stocate de camerele de supraveghere private şi publice din vecinătatea zonei în care a fost găsit cadavrul victimei.

De asemenea, organele de poliţie delegate verifică, cu sprijinul DGASPC, minorii instituţionalizaţi şi dispariţiile de minori înregistrate la nivel naţional.

Conform Parchetului, atât cu ocazia cercetării la faţa locului, cât şi după reluarea acestora, existând suspiciuni că s-a folosit un accelerator pentru producerea incendiului, s-a dispus lărgirea zonei de căutare a unor eventuale recipiente a căror conţinut a fost folosit pentru incendiere.

Fetița ucisă avea aproximativ 5-6 ani

Procurorii au decis să ceară ajutorul populaţiei pentru identificarea victimei, prin publicarea unor imagini cu chipul ei.

"De asemenea, s-a reuşit, în urma toaletării cadavrului, obţinerea unei fotografii în care sunt vizibile toate semnalmentele victimei, atât din faţă, cât şi din profil. În baza art. 196 al. 2 C.p.p., procurorul de caz a autorizat publicarea de către mass-media a fotografiilor victimei în vederea identificării acesteia. Victima omorului găsită în 30.10.2021 în Arad, cartierul Bujac, pe o stradă lăturalnică, lângă cimitir. Victima avea aproximativ 5-6 ani şi 1,10 - 1,20 m înălţime, ochi căprui, păr şaten aproximativ 25 cm, decesul survenind în urmă cu 1 - 2 zile înainte de data găsirii cadavrului", detaliază anchetatorii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Procurorii cer ajutorul populației pentru a o identifica pe fetița găsită moartă și incendiată în Arad. Copila avea 5 ani