Antena Meniu Search
x

Fetița ucisă și incendiată la Arad a fost identificată. Tatăl vitreg este principalul suspect al crimei

Anchetatorii au reușit să o identifice pe fetița ucisă şi incendiată la Arad. Tatăl vitreg este principalul suspect al crimei. La audieri a fost adusă și mama fetiței. Tânărul cuplu, originar din Arad, mai are un băiețel.

de Redactia Observator

la 01.11.2021, 23:41

Fetița ucisă și incendiată, la Arad, a fost identificată. Tatăl vitreg este principalul suspect al crimei
Fetița ucisă și incendiată, la Arad, a fost identificată. Tatăl vitreg este principalul suspect al crimei

Anchetatorii au bănuit că micuţa a fost omorâtă de cineva din familie. Chipul fetiţei a fost reconstituit şi de pe trupul ei au fost ridicate probe importante, inclusiv ADN, care au dus, într-un final, la identificarea ei și a autorului crimei. 

Luni seară, anchetatorii și mascații au descins la locuința familiei fetiței și i-au luat pe părinții acesteia la audieri. Primele informații arată că tatăl vitreg al fetiței ar fi principalul suspect. Familia mai are un copil, un băiețel și este din Arad, potrivit Antena 3.

De asemenea, anchetatorii au motive să creadă că fetița a fost omorâtă în bătaie acasă, apoi abandonată pe un câmp din apropierea unui cimitir. 

Un fir lung de păr, găsit în pumnul copilei

Pe acelaşi subiect

Fetița era şatenă şi avea ochii căprui. Avea între cinci şi şase ani şi un metru 20 înălţime. O mână de om. Faptul că nimeni nu a dat-o dispărută la mai bine de 48 de ore care au trecut de la crimă a fost un indiciu în sine că ea a fost ucisă de cineva din familie.

Fetiţa nu avea urme de apărare pe mâini, dar în pumn ţinea strâns un fir de păr lung de 22 de centimetri. Anchetatorii au mai stabilit că a fost omorâtă imediat după ce a luat masa. 

După ce a ucis-o, criminalul a încercat să scape de cadavru. A dus trupul pe câmp, a turnat o substanţă inflamabilă peste el şi i-a dat foc. Criminaliştii au recuperat rămăşiţe carbonizate, haine arse şi un elastic de păr.

Cauza posibilă a morții fetiței, unui traumatism cranio-cerebral acut

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au făcut publice imagini faţa şi profil ale fetiţei găsită moartă lângă un cimitir şi au constatat că decesul a survenit unui posibil unui traumatism cranio-cerebral acut. De asemenea, decesul a avut loc cu 24-48 de ore înaintea găsirii cadavrului, care ar fi fost incendiat.

"Victima omorului găsită în 30.10.2021 în Arad, cartierul Bujac, pe o stradă laturalnică, lângă cimitir. Victima avea aproximativ 5 - 6 ani şi 1,10 - 1,20 m înălţime, ochi căprui, păr şaten aproximativ 25 cm, decesul survenind în urmă cu 1-2 zile înainte de data găsirii cadavrului", este descrierea care însoţeşte fotografia publicată de procurori.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, organele de anchetă au fost sesizate că, în cartierul Bujac din municipiul Arad, în vecinătatea cimitirului, pe un drum lăturalnic - agricol, a fost identificat un fragment dintr-un membru inferior drept, de natură umană, parţial carbonizat.

Fetița a fost descoperită în apropierea unui cimitir

După ce au ajuns la faţa locului, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul P.M. Arad - Secţia 1 Urbană Vlaicu au constatat că cele sesizate se confirmă, anunţând echipa operativă din cadrul IPJ Arad - S.I.C. După izolarea locului faptei şi primele verificări efectuate, la o distanţă de aproximativ 50 metri de locul în care a fost găsită laba piciorului, a fost identificat şi cadavrul, care prezenta urme de carbonizare în partea inferioară şi lipsa membrelor inferioare. Zona în care a fost descoperit cadavrul a prezentat urmele unei incendieri.

Lucrătorilor de poliţie primii sesizaţi la locul faptei li s-a comunicat să marcheze zona şi să efectueze doar acte de urmărire penală urgente, în sensul strângerii datelor şi informaţiilor cu privire la existenţa infracţiunii şi identificarea persoanelor care au legătură cu fapta. De asemenea, s-a transmis lucrătorilor de poliţie judiciară să efectueze investigaţii specifice pentru identificarea tuturor camerelor de supraveghere amplasate pe spaţii private sau publice, în vederea eventualei valorificări a imaginilor stocate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Fetița ucisă și incendiată la Arad a fost identificată. Tatăl vitreg este principalul suspect al crimei