Antena Meniu Search
x

Video Toaletele ecologice de pe malul Begăi, focar de infecție pe bani europeni

Focar de infecţie la doi paşi de centrul Timişoarei. Toaletele ecologice de pe malul Begăi sunt oricum numai ecologice nu. Sunt 28 de astfel de zone în total, parte din proiectul de reabilitare a malurilor Begăi, cu bani europeni.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 26.07.2021, 20:45

Vezi și

De mai bine de 5 ani, pe malul Begăi sunt toalete ecologice. Și de atunci nu se poate trece pe acolo din cauza mirosului. Nu şi-a bătut nimeni capul să le curețe, iar în ultimul an fost abandonate complet. Aşa că acum sunt un focar de infecţie.

Iulia Pop, reporter Observator: ”Suntem în zona 0 a Timișoarei, într-un loc frecventat atât de turiști cât și de locuitorii care aleg să se plimbe pe malul Begăi. Sunt întâmpinați însă cu o priveliște nu prea plăcută. Despre miros nici nu are rost să vorbim”.

Turiștii și localnicii ocolesc cât pot toaletele ecologice

Trecătorii îşi ţin respiraţia înainte să se apropie de zonele cu toalete ecologice.

Pe acelaşi subiect

Localnic: ”De toată jena, mai bine le-ar desființa, mai bine le-ar lua. Toate sunt la rând așa. Acum vreo 2 ani de zile erau frumoase, curățate, acum, vedeți, e focar de infecție”.

Localnic: ”Urât! Trebuie ridicate la 2-3 zile, nu la 2-3 luni”.

Toaletele de pe malul Begăi, lăsate de izbeliște deși orașul are patru firme de curățenie

Orașul are 4 firme de curățenie. Chiar şi aşa, niciuna nu pare să acopere această zonă. Din nou, problema e vechea moştenire.

Bogdan Marta, purtător de cuvânt Primăria Timișoara: ”Timișoara e probabil singurul oraș din țară care are 4 firme de curățenie: o firmă care ridică gunoiul, o firmă care ridică gunoiul de pe domeniul public, pe strazi si trotuare, alta care face curatenie pe spațiile verzi si alta care ridică deșeurile verzi. Din păcate așa au fost gândite lucrurile”.

Dar se fac promisiuni că va fi bine.

Bogdan Marta, purtător de cuvânt Primăria Timișoara: ”Acest contract de întreținere a acestor toalete expirase deja de un an de zile. Contractul a fost semnat recent, vornim de o sumă de 72 de mii de lei pentru un an de zile, pentru întreținerea acestor toalete”.

Pe termen lung, primăria vrea să cumpere altele, mai performante, care să fie montate atât pe malul Begăi, cât şi în alte locuri din oraş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Toaletele ecologice de pe malul Begăi, focar de infecție pe bani europeni