Antena Meniu Search
x

Video Ploaia torențială a dat peste cap traficul în Capitală. Mai multe apartamente noi din Bragadiru au fost inundate: ”Mă mut cu chirie și-l pun la vânzare”

Capitala se dezvoltă haotic şi asta se vede la fiecare ploaie mai serioasă. Multe dintre apartamentele situate la demisolul unui bloc nou din oraşul Bragadiru, judeţul Ilfov, au fost inundate, iar proprietarii şi-au văzut în câteva minute mobila scufundată în apa refulată din toalete. Nici pe străzi situaţia nu a fost altfel: canalizările au dat pe dinafară, la propriu.

de Alexandra Bucuroiu

la 19.06.2021, 08:38

Vezi și

După ploaia torenţială, apa a intrat în cinci apartamente aflate la demisolui acestui bloc din oraşul Bragadiru. În unele locuinţe apa a ajuns până la nivelul prizelor şi măsura pe alocuri chiar şi 35 de centimetri. Oamenii s-au trezit efectiv cu paturile plutind prin cameră. 

Proprietarii vor să vândă apartamentele, ca să scape de coşmarul inundaţiilor

Adina Paraschivescu, proprietară: ”Totul a fost nou. Nou-nouţ, mobilă, electrocasnice, totul a fost nou. Am băgat 10 mii de euro în apartament”.

Adina Paraschivescu a muncit în străinătate, iar cu banii strânşi şi-a cumpărat locuinţa. A plătit 32 de mii de euro. Acum e hotărâtă să vândă apartamentul de 34 de metri pătraţi chiar şi cu 7 mii de euro mai puţin, pentru a scăpa de coşmarul inundaţiilor.

Pe acelaşi subiect

Adina Paraschivescu, proprietară: ”Sunt nişte bani pe care pur şi simplu i-am pierdut. Mă mut cu chirie pentru că nu mai pot să stau aici şi îl pun la vânzare”.

Chiar dacă locatarii şi-au baricadat intrările cu saci de nisip, apa tot a reuşit să pătrundă înăuntru şi să le distrugă aproape totul.

Nimeni nu-și asumă responsabilitatea pentru situația din Bragadiru

Proprietară: ”Acum vreau să mi strâng lucrurile să plec cu copilul că nu poţi să stai în umiditate 90 la sută în casă şi în condiţiile astea în care miroase a hazna”.

Iulia Sîrbu, preşedinte bloc: ”Cel mai trist este că la câte notificări am făcut la Primărie, de fiecare dată răspunsul a fost că nu putem să vă ajutăm! Primăria dă vina pe Apa Ilfov, Ilfov dă vina pe primărie”.

De vină, spun administratorii, ar fi investitorii, care au construit masiv, dar fără cap şi cei de la Primărie, care au dat autorizaţii pe bandă rulantă.

Mihnea Claudiu, administrator bloc: ”Cei de la Primăria Bragadiru au reuşit să se mobilizeze şi să ne aducă o vidanjă”.

Străzi inundate în București, după o ploaie torențială de câteva ore

De altfel, mai multe străzi din Capitală au fost inundate în urma ploi torenţiale căzută aseară.

Alexandra Bucuroiu, reporter Observator: ”Deşi ploaia s-a oprit de câteva ore, apa nu are pe unde să se scurgă. Gurile de canalizare nu fac faţă din cauza debitului mare de apă. Pe şoseaua Alexandriei, nivelul apei ajunge pe alocuri până la mijlocul roţilor maşinilor”.

În sectorul 4 al Capitalei, un copac a fost doborât de vreme şi a căzut pe o maşină parcată. Plafonul a fost îndoit, iar luneta spartă.

Ploaia torenţială a ţinut câteva ore în Capitală. Suficient cât să acopere mai toate străzile în canale. Cine nu s-a încumetat să treacă cu maşina prin şuvoaiele de apă, a făcut cale întoarsă.

Alţii, însă, s-au spălat cu gel de duş direct pe stradă, cu apă de ploaie. Bucureştenii au primit mesaje Ro-Alert în care li se cerea să evite deplasările şi să stea la adăpost.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Ploaia torențială a dat peste cap traficul în Capitală. Mai multe apartamente noi din Bragadiru au fost inundate: ”Mă mut cu chirie și-l pun la vânzare”