Turism promovat 3D la Brașov, într-un proiect care a costat un milion de euro
O piramidă holografică, un cod penal din Evul Mediu digitalizat şi un arc transpus în realitate virtuală. Sunt modelele cercetătorilor de la Universitatea Transilvania din Braşov, care au creat sisteme din era viitorului pentru promovarea patrimoniului cultural.
O piramidă holografică, un cod penal din Evul Mediu digitalizat şi un arc transpus în realitate virtuală. Sunt modelele cercetătorilor de la Universitatea Transilvania din Braşov, care au creat sisteme din era viitorului pentru promovarea patrimoniului cultural. Proiectul a costat un milion de euro.
Şase biserici fortificate sunt expuse în piramida holografică. Îşi pot găsi locul în orice muzeu. Cercetătorii au făcut mii de fotografii pentru ca turiştii să vadă 3D cele mai frumoase bisericii din Braşov.
Până şi cel mai vechi Cod Penal din Evul Mediu, care conţine instrumente de tortură nedezvăluite până acum turiştilor, a fost digitalizat.
Cel mai interactiv produs creat este un arc transpus în realitate virtuală. Imediat ce îţi pui casca eşti proiectat în altă realitate. Cercetătorii au de gând să încheie parteneriate cu muzeele pentru ca invenţiile lor să fie folosite de turişti.
Dacă vor exista cereri ale instituţiilor culturale, cercetătorii vor îmbunătăţi sau replica aceste invenţii.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰