Antena Meniu Search
x

Turişti, atenţie! LAC BLESTEMAT pe Valea Prahovei! Ce păţeşti dacă îl vizitezi

Munţii României ascund mistere care mai de care mai ciudate! Pe Valea Prahovei, zona plină de turişti, exista un loc blestemat

Munţii României ascund mistere care mai de care mai ciudate! Pe Valea Prahovei, zona plină de turişti, exista un loc blestemat

Este vorba despre lacul de la Ciotul Paltinului care se află între judeţele Prahova şi Buzău şi despre care se spune că în mijlocul lui se creează un vârtej care atrage bărcile în adâncurile lui.

Despre iarba care creşte pe marginea lacului, mai mare decât în alte părţi, bătrânii spun că ar fi aşa deoarece au dansat ielele pe ea. Nimeni nu-şi lasă animalele să pască în zonă şi nici să se adape din apa lacului. Spun că ar deveni însemnate cu semnul diavolului şi că le-ar pierde.

Iar puţinii curajoşi care nu credeau în “poveştile locale” şi s-au avântat către mijlocul lacului, doar ca să dovedească “credulilor” ca toate sunt superstiţii, au fost traşi în apă şi nu au mai apărut la suprafaţă.

Bătrânii din zona spun că totul e din cauza blestemelor pe care le-au aruncat oamenii. Pe vremuri, lacul, format pe craterul unui vechi vulcan, îi obliga pe localnici să ocolească pe un drum greu accesibil.

Cei care treceau pe acolo spuneau cu necaz:”daram-as-ar muntele, că greu mai e.” Iar într-o noapte, în timpul unei furtuni, a avut loc o alunecare de teren care a lărgit lacul la aproape un kilometru. Numai că tot de atunci cei care se avântă pe lac sfârşesc sub undele lui.

Unii spun că sub ape ar fi însuşi diavolul care a suflat sufletele celor ce se încumetau să treacă de pragul împărăţiei lui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Turişti, atenţie! LAC BLESTEMAT pe Valea Prahovei! Ce păţeşti dacă îl vizitezi