Antena Meniu Search
x

A fost găsit și al treilea turist dat dispărut în munții Făgăraș. Echipele de salvamontișți au început recuperarea cadavrelor (Video)

Preşedintele Salvamont România anunță că a fost reperat și al treilea turist dispărut în munții Făgăraș, iar salvamontiștii au început recuperarea cadavrelor.

Preşedintele Salvamont România, Sabin Cornoiu, a anunțat, miercuri, că a fost reperat și cel de-al treilea turist dat dispărut în munții Făgăraș, iar echipele de salvamontiști au început recuperarea cadavrelor.

Cornoiu a precizat că prima echipă de salvamontişti a ajuns la locul unde au fost văzute trupurile a doi dintre turiștii dați dispăruți de 7 zile, după ce au plecat într-o expediție de 10 zile în munții Făgăraș.

"Echipele au fost transportate in zona de creastă și au coborat unde ieri s-au văzut trupurile celor doi. Prima echipa a ajuns și a solicit echipamentul necesar pentru a începe recuperarea unuia cadavru. Ieri, două trupuri au fost reperate în văi diferite, iar azi a mai fost reperat un al treilea în aceeași zonă ca primul. S-ar putea ca unul să fi avut un accident și ceilalți doi, în incercarea de a anunța, au avut și ei un accident. Este vorba despre o zona foarte foarte accidentată", a precizat Cornoiu.

Pe acelaşi subiect

El a adăugat că exista pericolul să se declanșeze avalanșe din cauza temperaturilor crescute.

"Eu sper să încheiem azi operațiunea, pentru că salvatorii sunt în situație de risc foarte mare", a precizat preşedintele Salvamont România.

Nouă salvamontişti, împărțiți în două echipe, au pelcat în această dimineață, la ora 09,00, de la poalele Munţilor Făgăraş, respectiv din zona Sâmbăta de Sus, pentru a fi lăsaţi la sol în creasta versantului, de unde vor pleca pe două văi diferite.

Corpurile turiştilor vor fi ridicate de la sol cu troliul elicopterului.

”Probabil în cazul unuia dintre turişti, corpul va fi dus spre creastă pentru a putea coborî elicopterul, iar în cazul celuilalt, va fi dus în vale, unde există loc pentru elicopter”, a mai spus preşedintele Salvamont.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » A fost găsit și al treilea turist dat dispărut în munții Făgăraș. Echipele de salvamontișți au început recuperarea cadavrelor (Video)