Antena Meniu Search
x

Video Un oraş din România e terorizat de trei luni de câinii maidanezi. "N-ai curaj să ieşi singur, că te rup"

12 persoane, printre care şi turişti străini veniţi să ne viziteze ţara, au ajuns la spital după ce au fost atacate de câini fără stăpân în ultimele trei luni. Se întâmplă în Orşova, un oraş cu puţin peste 10.000 de locuitori, în care situaţia maidanezilor pare să fi scăpat de sub control. Autorităţile se apără spunând că oraşul lor nu este singurul care se confruntă cu astfel de probleme. 

de Redactia Observator

la 04.07.2023, 08:41

Vezi și

Câinii fără stăpân au început să îi terorizeze de câteva luni pe orşoveni. Oamenii se tem să mai iasă pe străzi, mai ales că astfel de atacuri ale câinilor au avut loc chiar şi în plină zi. 

Terorizaţi de câini fără stăpân

"Foarte, foarte grav, mai ales în oraş. Noaptea n-ai curaj să ieşi singur, să pleci undeva, să ai o urgenţă, că te rup", spune un localnic. "E problemă cu câinii pentru că vin la tomberoanele de gunoi şi se bat şi împrăştie mâncarea. Or situaţia asta cu câini e... E strigător la cer. Nu se mai poate. La orice oră găseşti câini. Chiar am fost şi la domnul primar şi nu m-a luat în considerare. A zis că n-are ce să le facă", adaugă o femeie.

Autorităţile nu doresc să comenteze situaţia. Primăria Orşova a avut contract cu o firmă de ecarisaj până acum trei luni, dar se pare că mai marii oraşului se simt acum neputincioşi în faţa haitelor mari de câini. "Nu ne ajută nimeni. Nu cred că suntem singura localitate din municipiu", se plânge Bogdan Florin Duică, viceprimar Orşova.

Pe acelaşi subiect

Domnul Petru a ajuns la urgenţe în urmă cu trei zile cand a fost atacat pe stradă de un câine vagabond. "Acolo sunt cei mai periculoşi, strada din sus, pe lângă pădure acolo deja s-au sălbăticit în pădure şi acolo chiar nu pot să circule lumea de niciun fel", spune Petru Todor, victimă.

"Printre pacienţi s-au numărat şi turişti din ţară, cetăţeni străini şi din Germania şi din Cehia, cărora li s-a dat primul ajutor în serviciul nostru", a declarat Gheorghe Cristescu, medic șef UPU Spitalul Municipal Orșova.

Până când se va găsi o soluţie, oamenii trăiesc cu frica în sân în fiecare zi, mai ales că animalele se înmulţesc pe zi ce trece, iar autorităţile încă nu consideră că trebuie luate măsuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Un oraş din România e terorizat de trei luni de câinii maidanezi. "N-ai curaj să ieşi singur, că te rup"