Antena Meniu Search
x

Video Fetiţa din Piteşti a fost desfigurată de un ciobănesc german, câinele unei rude. Stăpânii spun că nu mai fusese agresiv niciodată

Lecţie dureroasă pentru o familie din Piteşti. Fiica lor de şase ani a fost desfigurată de un câine lup cu care se mai jucase fără probleme până atunci. Dresorii avertizează - până şi rasele considerate prietenoase sunt imprevizibile. Pot deveni agresive dacă  sunt rănite sau enervate de copii. 

de Redactia Observator

la 22.06.2023, 19:27

Vezi și

Fetiţa a fost atacată fulgerător, când era în vizită la rude. A ieşit singură în curte, iar unul dintre câinii gazdelor, un ciobănesc german, a sărit la ea. 

Desfigurată de câinele unor prieteni de familie

Florina Popa, poliţia Argeş: În timp ce aceasta se juca cu câinele din curtea respectivă a fost muşcată.

Părinţii au sărit ca arşi când i-au auzit ţipetele. Au găsit-o plină de sânge pe faţă şi au dus-o la spital. Din cauza rănilor grave, medicii de la Piteşti au transferat-o la spitalul pentru copii Grigore Alexandrescu din Bucureşti. 

Pe acelaşi subiect

Dr Tudor Ionescu, managerul Spitalului de Pediatrie Piteşti: O agresiune animală care i-a pus viaţa în pericol. Multiple plăgi muşcate la nivelul scalpului şi feţei. Stabilă cât a fost la noi. 

Poliţiştii au început ancheta. Agenţii care au mers la locul atacului au găsit cei doi câini închişi în ţarc, iar stăpânii le-au spus că animalele nu mai fost agresive până să o atace pe fetiţa de şase ani. Dresorii spun că este o greşeală să evaluăm câinii după comportamentul de până acum. Chiar dacă dacă sunt prietenoşi cu copiii, trebuie să ţinem minte că sunt animale imprevizibile. Ciobănescul german care a atacat copila face parte dintr-o rasă de pază, inteligentă şi uşor de dresat. Totuşi, poate deveni periculos dacă nu este antrenat corect. 

Marius Chirică, reprezentant asociaţie pentru protecţia animalelor: Un câine care atacă nu trebuie neapărat să fie un câine dresat să facă asta. Atacul unui câine poate fi o formă de apărare. De multe ori copilul nu ştie să se joace cu animalul. Coada este extremitatea cea mai sensibilă.

Dacă un câine vrea să te atace pe stradă ai şanse să scapi dacă dai dovadă de calm, eviţi micşările bruşte şi ridici tonul la el. Acest tip de comportament îi va arăta că tu eşti cel care domină situaţia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Fetiţa din Piteşti a fost desfigurată de un ciobănesc german, câinele unei rude. Stăpânii spun că nu mai fusese agresiv niciodată