Antena Meniu Search
x

Video Posibilă tragedie evitată la Spitalul din Brăila. Ușile de la ATI erau prea mici și pacienții nu puteau fi evacuați, în caz de incendiu

A fost nevoie să se întâmple tragedii ca lucrurile să se schimbe. După incendiile izbucnite în mai multe spitale din ţară, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă au luat la verificat clădirile. Aşa şi-au dat seama că, în spitalul din Brăila, ușile saloanelor din secția ATI - COVID erau mai mici decât paturile.

de Adrian Obreja

la 16.12.2021, 20:20

Vezi și

În spitalul județean Brăila, pe secția de Terapie Intensivă - COVID, sunt şase saloane, fiecare cu câte două paturi. Doar că paturile, în teorie mobile, în realitate nu puteau fi scoase din salon, în caz de urgenţă. Uşile erau prea înguste.

Adrian Obreja, reporter Observator: Aceasta este lățimea vechilor uși de la ATI COVID. De aici până aici, aproximativ 90 de centimetri, iar un pat de ATI măsoară aproximativ 110 centimetri.

Iniţial, secţia fusese proiectată ca Terapie Intensivă pentru copii. N-a mai apucat să fie folosită în acest scop. A venit pandemia şi, în lipsa altui spaţiu, i s-a schimbat destinaţia. 

Delia Râșnoaveanu, manager Spitalul Județean Brăila: Ușile erau destinate terapiei copii, care aveau dimensiuni mai mici. Si din acest motiv am lărgit golurile de ușă de la fiecare salon ca să poată fi scos patul de terapie de adulți.

Pe acelaşi subiect

Investiţia din Spitalul Județean Brăila se ridică la puţin peste zece mii de lei

Iar motivul pentru care uşile s-au lărgit acum e că pur şi simplu nu a sesizat nimeni că era o problemă. 

Iulian Francisk, președinte CJ Brăila: Dacă știam acest lucru din vară, automat aceasră problemă era pur și simplu rezolvată de atunci. Dar n-am știut. Dacă cei cu competență, ISU venea și ne spunea era floare la ureche. 

Incendiile din spitale din ultimul an au trezit autorităţile

Şi s-au făcut controale prin toate spitalele, după incendiile din ultimul an. Aşa au descoperit şi problema uşilor. 

Ștefan Stoian, purtător de cuvânt ISU Brăila: Au fost constatate la începutul acestor verificări. A fost semnalată conducerea spitalului și s-au luat măsurile care sunt în derulare acum, lucrările de modificare. 

Cum secţia a tot fost plină în ultimele luni, lucrările de lărgire a uşilor au început în urmă cu abia o săptămână. Conducerea spitalului dă asigurări că vor fi gata până la sfârşitul săptămânii viitoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Posibilă tragedie evitată la Spitalul din Brăila. Ușile de la ATI erau prea mici și pacienții nu puteau fi evacuați, în caz de incendiu