Antena Meniu Search
x

Video Secţia de ATI a spitalului din Constanţa, mistuită de flăcări, nu se va mai deschide niciodată. Ce se va întâmpla cu pacienţii în stare gravă

Incendiul din urmă cu aproape două luni a distrus mare parte din Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Secţia de terapie intensivă nu se va mai deschide nicodată. Construcţia veche de 85 de ani are stâlpii de rezistenţă măcinaţi din cauza temperaturii extrem de ridicate din timpul incendiului. Bolnavii în stare gravă vor fi trataţi într-un TIR de ATI.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 26.11.2021, 19:54

Vezi și

Şapte oameni au ars de vii acum 57 de zile. Erau internaţi la secţia de Terapie Intensivă a spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa când a izbucnit focul. N-au avut nicio şansă. Alţi zeci de pacienţi au trecut prin spaima vieţii lor. Secţia ATI rămâne mărturie a infernului. Paturile, echipamentele arse, pereţii acoperiţi de fum şi liniştea de mormânt de pe holuri arată dimensiunea dezastrului.

Suntem în salonul de la ATI unde în data de 1 octombrie a izbucnit incendiul. Acest corp va fi complet închis, complet sigilat, până la reabilitarea din temelii şi asta pentru că nu mai reprezintă niciun fel de siguranţă. Clădirea a fost construită în 1936. Nu a fost niciodată pregătită să facă faţă atât de multor pacienţi cu un necesar atât de mare de oxigen. "La momentul sinistrului erau făcute şi foarte multe improvizaţii, prize cascadate una din cealaltă, fără circuite separate. Instalaţia electrică înainte de incendiu era improprie", a declarat Doru Iordache, reprezentant primărie.

Pentru pacienţii în stare gravă va fi adus un tir de ATI

După tragedie, pereţii au fost decopertaţi. Aşa s-a văzut că structura este complet măcinată. Aproape jumătate din spitalul de boli infecţioase nu va mai funcţiona vreodată. "Această zonă nu mai prezintă siguranţă din punct de vedere  al rezistenţei clădirii", a declarat Doru Iordache - reprezentant primărie.

Restul spitalului, fără secţia de ATI, ar putea deschis parţial până la sfârşitul anului. Primăria Constanţa promite investiţii. "Am semnat contractul de finanţare, cinci milioane de euro pentru reabilitarea energetică a clădirii Spitalului de Infecţioase", a declarat Alin Vintila, primăria Constanța. Pentru pacienţii în stare gravă va fi adus un tir de ATI. Când va sosi...nimeni nu ştie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Secţia de ATI a spitalului din Constanţa, mistuită de flăcări, nu se va mai deschide niciodată. Ce se va întâmpla cu pacienţii în stare gravă