Antena Meniu Search
x

Video Vânător atacat cu sălbăticie de urs, în Mureș: "L-a doborat la pământ, l-a muşcat de mâini, de faţă". Cum a scăpat cu viață

Pândă însângerată într-o pădure din Mureş, unde un vânător a devenit... vânat. A fost atacat de o ursoaică, în timp ce urmărea sălbăticiuni. Bărbatul a scăpat cu greu din ghearele fiarei, iar medicii încearcă acum să-i salveze viaţa. Animalul este în libertate, iar localnicii au fost avertizaţi să nu se mai aventureze în pădure.

de Redactia Observator

la 13.01.2024, 19:34

Vezi și

Bărbatul de 39 de ani se afla la vântoare de mistreţi şi vulpi, împreună cu alţi 13 prieteni, în apropierea localităţilor Țopa si Șoard. La un moment dat, vântorul s-a trezit atacat de urs, fără să mai poat reacţiona.

Vânător atacat de urs, în Mureș

"L-a surprins şi l-a rănit. Ambii umeri sunt răniţi şi o zgârietură profundă pe faţă", spune un alt vânător. Norocul bărbatului au fost câinii şi partenerii de vânătoare. Ursul a încercat să îi atace şi pe ei. "Norocul a fost că au intervenit și câinii și ceilalți vânători și au îndepărtat ursul", povestește un vânător.

"Ursoaica l-a doborat la pământ, l-a muşcat de mâini, de faţă, după care s-au îndreptat spre ceilalţi vânători care erau în apropiere", își amintește un martor. "Am tras în aer, am strigat, am încercat să ne apărăm cum am putut", zice un altul.

Pe acelaşi subiect

Victima a ajuns în stare gravă la spitalul din Târgu Mureş, acolo unde medicii l-au dus direct în sala de operaţii. "Prezenta multiple plăgi la nivelul întregului corp, plăgi mușcate, transfixiante. Pacientul a fost investigat inițial pentru excluderea leziunilor care să îi pună viața în pericol. Este în regulă din punctul acesta de vedere, în schimb necesită corectarea plăgilor despre care am discutat", a declarat Dr. Constantin Săpătoru, medic primar UPU SMURD Târgu Mureș.

Localnicii, terorizați de urși

Oamenii spun că ar fi vorba despre o ursoaică cu pui, care ar fi intrat săptămânile trecute în gospodării şi le-ar fi atacat animalele. Sătenii se tem acum că ar putea da nas în nas cu ursul în orice moment. "Şi ziua ne e frică. Venim din sat pe jos până în Ţopa. Daca venim la lucru ne e frică ca ne mănâncă urşii", spune o localnică.

Ursul care l-a atacat pe vânător este încă liber, iar primăria a decis să ia măsuri suplimentare pentru a proteja oamenii de alte atacuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Vânător atacat cu sălbăticie de urs, în Mureș: "L-a doborat la pământ, l-a muşcat de mâini, de faţă". Cum a scăpat cu viață