Antena Meniu Search
x

Video Localnicii din Mureş, la capătul răbdării din cauza urşilor. Animalele dau tot mai des iama prin gospodării: "Jandarmii au venit, au făcut gălăgie şi au plecat"

Urşii din judeţul Mureş îşi extind tot mai mult teritoriul. Animalele sălbatice au transformat pădurea de pe platoul Corneşti în propria casă. În ultimile trei săptămâni, animalele au fost văzute de localnici plimbându-se liniştite pe aleile din apropierea grădinii zoologice, la doi paşi de pistele de alergat. Mai mult, urşii au dat năvală şi peste animalele din gospodăriile sătenilor, zilnic, de mai bine de o săptămână. 

de Redactia Observator

la 16.05.2023, 09:01

Vezi și

Urşii dau atac după atac în gospodăriile localnicilor din Târgu Mureş. Le-au omorât oamenilor zeci de animalele, iar acum, sătenii au ajuns la capătul răbdării.

Vasile Silaghi: paznic de vânătoare: În comuna Păsăreni, sunt numeroase pagube la localnici, în special la păsări, la găini. Este o femelă cu trei pui, care aproape noapte de noapte, acţionează, intră în cursă şi omoară animale. Cât sunt relocaţi sunt duşi la distanţe mari de localităţi, dar tendinţa lor tot aceea este să coboare undeva spre localităţi, într-un final. Au observat că găsesc hrană mai uşor. 

În localitatea Fărăgău zeci de familii au fost păgubite de animalele care au coborât înfometate, din pădure. De mai bine de o săptămână, sălbăticiunile apar în comunitate, iar autorităţile locale sunt depăşite de situaţie.

Nicolae Lupei, fermier Fărăgău: Din data de şapte, luna aceasta, am avut un atac de urs în fiecare seară. Ne-am plâns şi am făcut apeluri la 112, fără niciun rezultat. Jandarmii au venit. Au făcut gălăgie şi au plecat.

Andrei Mileşan: Am sunat la 112. A venit poliţia. A venit o echipă de la jandarmi. Am încercat să-l căutăm. El normal că a fugit, s-a speriat de becuri de sunete. 

Până când autorităţile vor găsi o soluţie pentru a scăpa de urşii din judeţul Mureş, localnicii încearcă să îşi apere singuri gospodăriile.

Un urs a fost văzut într-o zonă a orașului Sibiu

Un urs a fost văzut marți dimineață inclusiv într-o zonă a orașului Sibiu. Autoritățile au dat alarma, dar animalul nu a fost găsit. De asemenea, au fost informați reprezentanții Primăriei Municipiului Sibiu, iar la fața locului s-a constituit echipa de intervenție. 

„În urma verificărilor și acțiunilor desfășurate de forțele de ordine, respectiv folosirea semnalelor acustice și luminoase, ursul nu a fost găsit în aria extinsă de căutare. De asemenea, în această situație, au fost informați și reprezentanții Primăriilor Cisnădie și Șelimbăr”, a anunțat Jandarmeria, potrivit Mediafax.

Autoritățile le reamintesc cetățenilor ca atunci când sesizează prezența unui urs să nu se apropie de acesta și să apeleze imediat numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Localnicii din Mureş, la capătul răbdării din cauza urşilor. Animalele dau tot mai des iama prin gospodării: "Jandarmii au venit, au făcut gălăgie şi au plecat"