Antena Meniu Search
x

Adidas, nevoită să vândă stocul de pantofi sport al lui Kanye West. Pierderi de jumătate de miliard de dolari dacă "nu scapă" de produse

Adidas ar putea avea perderi financiare colosale, după încetarea parteneriatului cu rapperul și designerul de modă Kanye West în noiembrie anul trecut. 

de Redactia Observator

la 10.02.2023, 13:07

Noul șef al companiei a spus că ar putea pierde sute de milioane de dolari în acest an dacă decide să nu-și vândă stocul de adidasi Yeezy. Gigantul de îmbrăcămintea sport a încetat parteneriatul Kanye West, cunoscut sub numele de Ye, după ce acesta a postat comentarii cu tentă rasistă pe rețelele sale de socializare. Anunțul marchează al patrulea avertisment de profit al companiei din luna iulie, potrivit BBC.

Compania ar putea pierde 500 de milioane de euro dacă renunță la acțiunile Yeezy rămase

"Cifrele vorbesc de la sine. În prezent nu ne desfășurăm așa cum ar trebui", a declarat directorul executiv al companiei, Bjørn Gulden, într-un comunicat. 

Adidas a spus că încă se decide dacă să renunțe la acțiunile Yeezy rămase și că va primi o lovitură financiară de 500 de milioane de euro în profitul său dacă toate vor fi anulate. În plus, compania se așteaptă ca o schimbare a afacerii să coste încă 200 de milioane de euro. Aceasta ar putea însemna că este împinsă la o pierdere operațională în acest an de 700 de milioane de euro, a avertizat compania. 

Pe acelaşi subiect

Adidas ar trebui să ajungă la un profit în 2024, a adăugat acesta. În același timp, compania a dezvăluit că profitul operațional pentru anul trecut a scăzut la 669 de milioane de euro, cu două treimi mai mic decât în 2021. Acțiunile Adidas tranzacționate în SUA au scăzut cu aproape 9% după anunț. În octombrie, compania a anunțat că pune capăt parteneriatului extrem de profitabil cu Ye, după ce acesta a provocat proteste din cauza comentariilor sale antisemite. 

Adidas, lovitură peste lovitură

În timp ce decizia de a încheia parteneriatul cu Yeezy a avut un impact negativ major asupra Adidas, aceasta s-a confruntat și cu alte provocări în ultimul an. Bjørn Gulden s-a alăturat companiei Adidas la începutul acestui an, făcând parte anterior din brand-ul rival, Puma, după ce predecesorul său a fost înlăturat în urma unei serii de avertismente privind profitul. 

În martie, compania a anunțat că își va închide magazinele din Rusia și își va suspenda magazinul online de acolo, deoarece s-a alăturat unui grup de mărci globale care s-au retras din țară în urma invaziei din Ucraia. Afacerile companiei în China au fost, de asemenea, afectate de măsurile stricte de la Beijing zero Covid, care au dus la blocare marilor orașe din țară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Adidas, nevoită să vândă stocul de pantofi sport al lui Kanye West. Pierderi de jumătate de miliard de dolari dacă "nu scapă" de produse