Antena Meniu Search
x

Video Adidas a încheiat parteneriatul cu Kanye West. Mesajele antisemite ale artistului încalcă "valorile de diversitate" ale brandului

Adidas a încheiat parteneriatul cu artistul american Ye, cunoscut drept Kanye West, potrivit CNN. Într-o declaraţie dată marţi, firma de articole sportive a spus că "nu tolerează antisemitismul" şi că ultimele mesaje ale rapperului sunt "inacceptabile, detestabile şi periculoase". Adidas a mai spus că Ye a încălcat "valorile de diversitate, incluziune, respect reciproc şi corectitudine" ale brandului. 

de Redactia Observator

la 25.10.2022, 20:07

Vezi și

Compania germană a oprit producerea şi vânzarea articolelor care fac parte din colecţia Yeezy, realizată de Adidas în colaborare cu rapperul. De asemenea, plăţile către artist sau către companiile sale au încetat. 

"După o analiză aprofundată, compania a luat decizia de a pune capăt, imediat, parteneriatului cu Ye. Adidas nu tolerează antisemitismul sau orice altă formă a discursului care incită la ură", a anunţat grupul german într-un comunicat.

Adidas şi Kanye colaborează încă din anul 2013, când compania a semnat înţelegerea cu artistul înaintea rivalilor de la Nike. În 2016, brandul şi-a extins colaborarea cu rapperul şi a numit-o "cel mai semnificativ parteneriat creat vreodată între un om care nu este atlet şi un brand atletic". Dar cei de la Adidas şi-au revizuit relaţia cu Ye la începutul lui octombrie, când artistul a purtat un tricou cu "White Lives Matter" (slogan naţionalist, venit ca reacţie împotriva curentului Black Lives Matter) la o prezentare de modă din Paris. 

Tot mai multe branduri se distanţează de Kanye West

Pe acelaşi subiect

Ye a fost suspendat pe Twitter după ce a publicat un mesaj în care afirma că îi va ataca pe evrei. Mesajul a fost de atunci şters de pe reţeaua de socializare pentru că încălca regulamentul de funcţionare. Ulterior, rapperul a fost suspendat şi de pe Instagram. Înaintea acelor mesaje, rapperul a criticat anumite iniţiative comerciale pe care Adidas le-ar fi luat fără acordul său.

Liga Anti-Defăimare consideră că această frază reprezintă un slogan al urii, folosit de grupările albe naţionaliste, inclusiv de Ku Klux Klan. Recent, Ye a declarat într-un discurs împotriva evreilor, ţinut la podcast-ul Drink Champs, că poate să spună lucruri antisemite, iar Adidas nu va face nimic în legătură cu asta. 

Numărul brandurilor care se distanţează de Kanye West după declaraţiile sale creşte tot mai mult. Balenciaga şi Vogue au renunţat în mod public la colaborari săptămâna trecută, iar luni, agenţia de talente CAA l-a demis ca client. Acţiunile Adidas au scăzut cu 5%  în Frankfurt. Brandul a anunţat că va oferi informaţii adiţionale despre implicaţiile financiare ale separării de Kanye pe 9 noiembrie, în următorul raport de câştiguri.

Kanye West, care a dezvăluit că suferă de tulburare bipolară, primise deja o interdicţie de publicare pe Instagram pentru 24 de ore în luna martie, în contextul divorţului său intens mediatizat de starleta de reality-show Kim Kardashian.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Adidas a încheiat parteneriatul cu Kanye West. Mesajele antisemite ale artistului încalcă "valorile de diversitate" ale brandului