Antena Meniu Search
x

Armata rusă arată pentru prima dată tunelurile de la Azovstal. ”Când deschideam ușa, circuitul se întrerupe și bomba explodează”

Armata rusă le-a arătat jurnaliştilor tunelurile subterane de sub combinatul siderurgic Azovstal, unde soldaţii ucraineni au rezistat aproape 3 luni, relatează Associated Press. Război Rusia - Ucraina, ziua 111 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 14.06.2022, 17:59

Vezi și

Un grup de jurnaliști a fost lăsat de soldații ruși să intre în ce a mai rămas din uzina Azvostal. Jurnaliștii au fost conduși de militari înarmați printre ruine, în tunelurile uzinei unde s-au ascuns luptătorii ucraineni. 

Apărătorii ucraineni au apărat oțelăria timp de aproape trei luni, înainte de a se preda, în mai, în urma unor atacuri necruțătoare ale Rusiei, din aer, de pe mare și de la sol. 

Filmarea difuzată de AP arată de la medicamente, la oale și arme ascunse în adăposturile întunecate din subteran. Forțele susținute de Moscova dețin acum controlul complet asupra orașului Mariupol. Pe câteva mese apar cutii cu medicamente și fotografii cu soldați ucraineni cu mesajul: ”Eroii nu mor!”

Un soldat rus le-a spus reporterilor pe care i-a condus prin tuneluri că cetățenii străini, inclusiv americani și britanici, s-au aflat printre soldații care s-au predat la Azovstal. El a vorbit și despre așa-zișii ”naționaliști” din Regimentul Azov, pe care Kremlinul i-a numit naziști pentru a justifica invadarea Ucrainei.

Pe acelaşi subiect

"Într-adevăr, printre naționaliștii ucraineni care au ieșit (din uzina Azovstal) nu au fost doar militari ai armatei ucrainene, ci și străini... cetățeni ai Statelor Unite și Marii Britanii. Au mai fost și alți (cetățeni), probabil, nu sunt pregătit să îi enumer pe toți acum... Au fost mercenari străini care vorbeau franceza”, a declarat soldatul rus.

"Bucata de sârmă care mergea la ușă lipsește. Când deschideam ușa, circuitul se întrerupe și bomba explodează” a explicat un soldat rus la un moment dat ceea ce ar fi fost o bombă pusă la intrarea într-o cameră în subteran. La ieșire un grafitti în rusă are mesajul: ”Sunt mulțumit de distrugerile de la Azovstal”.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că peste 2.500 de luptători din uzina sunt în prezent ținuți prizonieri de ruși, iar Kievul se zbate pentru a le obține eliberarea. 

Jurnaliștii AP sunt prezenți în Mariupol în cadrul unui tur de presă organizat de Ministerul rus al Apărării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Armata rusă arată pentru prima dată tunelurile de la Azovstal. ”Când deschideam ușa, circuitul se întrerupe și bomba explodează”