Antena Meniu Search
x

Al doilea Azovstal. Civilii din Severodonețk s-au refugiat într-un combinat chimic din oraș

Civilii care au rămas în Severodonețk s-au adăpostit într-un combinat chimic din oraș, deși nimeni nu știe ce substanțe chimice mai sunt depozitate acolo. Ucrainenii rezistă, încă, în partea de vest dar se retrag pas cu pas pe poziţii mai uşor de apărat. Actualul epicentru al confruntărilor este controlat de ruşi în proporţie de peste 70 la sută. Război Rusia - Ucraina, ziua 99

de Redactia Observator

la 02.06.2022, 08:38

Comandanţii ucraineni recunosc că situaţia din Severodoneţk este foarte dificilă. Trupele ruse au ajuns în centrul oraşului şi controlează în întregime cartierele din est. Ucrainenii rezistă, încă, în partea de vest dar se retrag pas cu pas pe poziţii mai uşor de apărat.

Unii dintre civilii rămaşi în oraş s-au refugiat în adăposturi din incinta unui combinat chimic, deşi nimeni nu ştie ce substanţe mai sunt depozitate acolo. Zilele trecute, peste oraş s-a înălţat un uriaş nor toxic după ce ruşii au bombardat un rezervor de acid azotic. Situaţia este comparată de autorităţi cu asediul combinatului Azovstal din Mariupol

Căderea oraşului Severodoneţk ar duce la ocuparea întregii regiuni Lugansk, un succes aşteptat, la Moscova, încă de la declanşarea invaziei. Dar concentrarea forţelor ruseşti în această zonă le-a slăbit poziţiile pe alte fronturi. Un contraatac ucrainean a eliberat peste 20 de localităţi în apropierea marelui port Herson, ocupat de ruşi.

Camion frigorific, plin cu 152 de cadavre, descoperit sub Azovstal

Pe acelaşi subiect

Trupurile neînsufleţite ale 152 de soldaţi ucraineni au fost descoperite sub uzina de la Azovstal. Ele au fost descoperite într-o dubă frigorifică, Moscova anunţă că va preda Ucrainei cadavrele, având în vedere că Mariupolul, oraşul în care se află uzina a fost cucerită de armata lui Putin.

După ce Moscova a preluat controlul asupra oraşului Mariupol la sfârșitul lunii aprilie, apărătorii rămași ai orașului au fost găzduiți timp de săptămâni întregi în tunelurile subterane de sub uriașa uzină de oțel Azovstal.

La începutul lunii mai, sute de soldați ucraineni s-au predat trupelor Moscovei de la Azovstal, iar Rusia a indicat că vor fi puși în judecată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Al doilea Azovstal. Civilii din Severodonețk s-au refugiat într-un combinat chimic din oraș