Antena Meniu Search
x

Video Avertismentul lui Biden pentru Vladimir Putin: Folosirea armei nucleare tactice ar putea aduce "apocalipsa"

Semnal de alarmă tras de preşedintele Statelor Unite. Joe Biden spune că lumea e cel mai aproape de "Armaghedon" de la criza rachetelor cubaneze, din 1962. Declaraţia vine în ziua în care Vladimir Putin împlineşte 70 de ani. Preşedintele rus a fost felicitat de lideri din fostele republici sovietice şi de dictatorul nord coreean. Patriarhul Kiril le-a cerut cetăţenilor să se roage două zile pentru Putin, pentru ca acesta să-şi învingă inamicii.   

de Redactia Observator

la 07.10.2022, 21:56

Vezi și

După ce zilele trecute, administraţia sa a părut că încearcă să calmeze temerile privind un atac nuclear al Rusiei, Joe Biden spune acum că Vladimir Putin trebuie luat în serios.

Joe Biden, preşedintele SUA: Nu cred că poţi utiliza o armă nucleară tactică fără să sfârşeşti prin a provoca apocalipsa, iar Vladimir Putin nu glumeşte când vorbeşte despre potenţiala utilizare a lor, pentru că armata lui este foarte ineficientă. 

Angela Merkel, fost cancelar al Germaniei, care îl cunoaşte şi ea foarte bine pe Putin, spune că este important ca ameninţările lansate de acesta în războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei să nu fie respinse ca o simplă cacealma. Despre un atac nuclear vorbeşte şi preşedintele Ucrainei.

Volodimir Zelenski sugerează că NATO ar trebui să dea o lecţie Rusiei

Pe acelaşi subiect

Volodimir Zelenski, preşedinte Ucraina: Trebuie eliminată posibilitatea ca Rusia să folosească armele nucleare. Ceea ce este important, şi aici mă adresez comunităţii internaţionale, aşa cum am făcut şi înainte de 24 februarie, este să conducem atacuri preventive pentru ca ruşii să înţeleagă ce se întâmplă dacă folosesc armele nucleare. Nu trebuie să aşteptăm să fim loviţi noi primii. 

Mesajul său nu a fost primit prea bine în Occident, aşa că, mai muţi membri ai biroului său s-au grăbit să vină cu lămuriri. Consilierii spun că Zelenski nu avea în vedere o lovitură nucleară, ci se referea la sancţiuni economice mai aspre. 

Vladimir Putin, care azi împlineşte 70 de ani, nu a răspuns încă declaraţiei omologului de la Kiev. Izolat pe scena mare a politicii internaţionale, a sărbătorit alături de liderii din Comunitatea Statelor Independente, o organizație regională formată din 9 din cele 15 foste republici federale ale Uniunii Sovietice. În afara acestora, liderii lumii nu s-au înghesuit să-i ureze "La mulţi ani". Doar Recep Erdogan l-a sunat, iar dictatorul Kim Jong-un i-a trimis o felicitare. 

Patriarhul Rusiei, Kiril, le-a cerut ruşilor să se roage intens în următoarele 2 zile pentru Vladimir Putin.

Patriarhia Rusă: Ne rugăm Ție, Doamne, pentru șeful statului rus, Vladimir Vladimirovici, să-l eliberezi de toate împotrivirile vizibile și invizibile ale duşmanilor lui. 

Vești rele pentru Vladimir Putin. Armata rusă bate în retragere pe toate fronturile

De pe front, de ziua lui, Vladimir Putin nu primeşte veşti prea bune de la soldaţii săi, care în ultima săptămână s-au văzut nevoiţi să bată în retragere atât în sudul, cât şi în estul Ucrainei.

Într-o filmare dramatică, făcută de un soldat ucrainean, este surprins momentul când un militar rus rănit îi cere inamicului său să îi curme suferinţa. În alte imagini, militarii ruşi sunt filmaţi cum se predau. Într-un interviu la Podcastul Observator, consilierul de stat Iulian Chifu spune că, în ciuda bătăliilor câştigate de Ucraina, Rusia nu poate fi considerată învinsă. 

Iulian Chifu, consilier de stat: E un război lung. Vladimir Putin și Rusia nu sunt înfrânte, e un moment de dificultate în care Rusia nu mai reușește să stăpânească, să stabilizeze frontul, să oprească undeva pe o linie de apărare această înaintare. Deja au depășit Harkovul, numai că aceea este o zonă cu relevanță tactică. De ce tactică? Pentru că acolo, pentru că este o lungă frontieră între Rusia și Ucraina, Rusia cu forțe reîntărite, pregătite vreo 6 luni în armate, ar putea să atace în oricare din aceste puncte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Avertismentul lui Biden pentru Vladimir Putin: Folosirea armei nucleare tactice ar putea aduce "apocalipsa"