Antena Meniu Search
x

Bavaria, primul land din Germania care semnează un contract de aprovizionare cu rușii pentru vaccinul Sputnik V

Bavaria a devenit, miercuri, primul land din Germania care a semnat un acord provizoriu pentru cumpărarea mai multor doze de vaccin rusesc împotriva Covid-19, Sputnik V, odată ce acesta va fi aprobat de autoritățile de reglementare europene, a anunțat, miercuri, premierul de stat Markus Söder.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 07.04.2021, 18:47

Bavaria, primul land din Germania care semnează un contract de aprovizionare cu rușii pentru vaccinul Sputnik V
Bavaria, primul land din Germania care semnează un contract de aprovizionare cu rușii pentru vaccinul Sputnik V - Zuma Press / Abed Alrahman Alkahlout via hepta
  • Conform contractului, Bavaria va primi 2,5 milioane de doze de vaccin Sputnik V, care vor fi parțial importate din Rusia.

Dacă Sputnik V va primi undă verde din partea Agenției Europene a Medicamentului (EMA), Bavaria va primi 2,5 milioane de doze de vaccin, care vor fi parțial importate din Rusia.

Memorandumul de înțelegere semnat miercuri de Söder prevede, de asemenea, ca vaccinul rus să fie fabricat într-un amplasament nou dezvoltat în orașul bavarez Illertissen, primul loc de producție susținut de stat din Uniunea Europeană, scrie The Local.

Angela Merkel, pregătită să comande vaccinul Sputnik V

Angela Merkel însăși a sugerat, de asemenea, că Germania ar fi deschisă folosirii vaccinului Sputnik V, spunând că „ar trebui să folosească orice vaccin care a fost aprobat” de către EMA.

Pe acelaşi subiect

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că a lansat o revizuire continuă a vaccinului Sputnik V, un pas cheie către aprobarea acestuia ca primul vaccin non-occidental împotriva coronavirusului care va fi utilizat în întregul blocul comunitar.

Rusia a înregistrat vaccinul Sputnik V în august 2020, înainte de studiile clinice pe scară largă, ceea ce a determinat îngrijorarea multor experți cu privire la calitatea și eficiența serului.

Comisar european: UE nu are nevoie de vaccinul rusesc Sputnik V

La jumătatea lunii martie, comisarul european însărcinat cu piaţa comună, Thierry Breton, anunța că Uniunea Europeană nu are nevoie de vaccinul rusesc împotriva COVID-19 Sputnik V şi ar putea atinge o imunitate colectivă până pe 14 iulie cu vaccinurile disponibile, dacă programul livrării acestor vaccinuri ar fi respectat.

”Nu vom avea absolut deloc nevoie de Sputnik V (...) şi nici de alte vaccinuri”, a declarat duminică comisarul francez. "Este necesar ca cele din prezent să fie produse în masă şi administrate în masă”, a subliniat el. Ruşilor le este extrem de greu să producă Sputnik V. Va trebui, bineînţeles, să-i ajutăm. Vom vedea asta în semestrul doi. Dacă va trebui să le furnizăm una sau două fabrici, de ce nu? Dar, pentru moment, europenii au prioritate”, a subliniat el.

Producătorul Sputnik V l-a acuzat pe Thierry Breton de părtinire, a apărat fiabilitatea şi eficienţa vaccinului rusesc şi se întreabă cu privire la oportunitatea de a cere o autorizaţie în UE Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Bavaria, primul land din Germania care semnează un contract de aprovizionare cu rușii pentru vaccinul Sputnik V