Antena Meniu Search
x

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, pregătită să comande vaccinul Sputnik V

Germania va comanda vaccinul rusesc anti-COVID Sputnik V dacă este autorizat pentru utilizare în Uniunea Europeană, a declarat vineri cancelarul Angela Merkel. De asemenea, șefa Executivului german spune că este pregătită să primească vaccinul de la AstraZeneca, în ciuda suspendării timp de câteva zile din cauza unor rare şi grave coagulări de sânge la persoanele vaccinate, fără legătură cu serul, scrie AFP.

de Redactia Observator

la 20.03.2021, 16:46

Angela Merkel, cancelarul Germaniei
Angela Merkel, cancelarul Germaniei - Shutterstock
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Cancelarul german Angela Merkel a declarat, vineri, că țara sa va comanda vaccinul Sputnik V dacă este autorizat în Uniunea Europeană. 

"În ceea ce priveşte vaccinul rusesc, sunt de părere că orice vaccin autorizat de Agenţia Europeană pentru Medicamente ar trebui utilizat în UE. Dacă acest lucru nu se va întâmpla (...) atunci Germania ar trebui să acţioneze pentru ea însăşi şi asta vom face".

Tot vineri, Angela Merkel a declarat că este pregătită să primească vaccinul de la AstraZeneca, în ciuda suspendării timp de câteva zile din cauza unor rare şi grave coagulări de sânge la persoanele vaccinate, fără legătură cu serul.

"Da, mă voi vaccina cu serul de la AstraZeneca", a indicat ea într-o conferinţă de presă. "Mi-ar plăcea să-mi aştept rândul, dar o voi face", a insistat ea.               

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, pregătită să comande vaccinul Sputnik V