Rusia vrea să le ofere şansa celor din străinătate de a se vaccina în Rusia, cu Sputnik V. Când ar putea începe programul

De Andreea Anghel.
Publicat: 03.04.2021, 13:22.
Actualizat: 03.04.2021, 13:23

Rusia lucrează la un program prin care va oferi persoanelor din străinătate şansa de a se vaccina în Rusia împotriva Covid-19 cu vaccinul Sputnik V, începând din luna iulie, a anunţat contul oficial de Twitter al vaccinului.

Rusia lucrează la un program prin care va oferi persoanelor din străinătate şansa de a se vaccina în Rusia împotriva Covid-19 cu vaccinul Sputnik V

Rusia vrea să le ofere şansa celor din străinătate de a se vaccina în Rusia, cu Sputnik V

Profimedia Images

Autorităţile au fost până acum sceptice cu privire la lansarea unui program care să permită străinilor să călătorească în Rusia pentru vaccin, spunând că trebuie să se concentreze asupra propriei populaţii.

Vaccinul în două doze este disponibil în Rusia pentru proprii cetăţeni sau pentru străinii care au permis de şedere permanentă sau de şedere temporară.

Citește și:

''Vaccinarea cu Sputnik V în Rusia! Cine este interesat?", s-a scris pe contul oficial de Twitter, în limba engleză, al vaccinului, postând o fotografie cu oameni aflaţi lângă un avion inscripţionat cu Sputnik. Postarea a invitat utilizatorii de Twitter să urmărească contul: ''Următorii noştri de pe reţelele de socializare vor fi primii invitaţi să primească #SputnikVaccinated în Rusia, când va începe programul''.

''Lucrăm pentru a începe acest program în iulie'', se nota în postare. Fondul suveran de investiţii RDIF al Rusiei, care comercializează Sputnik V la nivel global şi care gestionează contul Twitter, a refuzat să ofere detalii. Un reprezentant al RDIF a declarat că fondul va oferi mai multe detalii atunci când va fi lansat un astfel de program.

Unii consideră ideea ca fiind puţin probabilă

Unii şi-au exprimat îndoielile cu privire la idee, din cauza ritmului programului de vaccinare din Rusia. Rusia a produs 20,1 milioane de doze de vaccin Sputnik V începând cu 17 martie, în timp ce 4,3 milioane de oameni dintr-o populaţie de 144 de milioane au primit ambele doze, începând din decembrie.

Ministrul Sănătăţii, Mihail Murashko, a exclus anterior ideea vaccinări unor străinii care călătoresc în Rusia în acest scop, în timp ce ţara vaccinează propria populaţie: ''Prioritatea pentru noi este vaccinarea cetăţenilor ruşi. Nu lucrăm la tema turismului de vaccinare în acest stadiu'', a spus asistentul lui, Alexei Kuznetov, potrivit Reuters.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.