Antena Meniu Search
x

Video Biden, avertisment dur pentru Putin: "O intervenţie armată în Ucraina va însemna eliminarea gazoductului Nord Stream 2"

Atât europenii, cât şi americanii îşi intensifică eforturile pentru a preveni o eventuală ofensivă a Rusiei în Ucraina, care, potrivit specialiştilor militari, poate avea loc în orice moment. La Moscova, după întâlnirea cu Emmanuel Macron, Vladimir Putin recunoaşte că un război între Rusia şi NATO nu ar avea niciun învingător. Între timp, Joe Biden trimite Kremlinului un avertisment cât se poate de concret: o intervenţie armată în Ucraina va însemna eliminarea gazoductului Nord Stream 2. 

de Redactia Observator

la 08.02.2022, 08:47

Vezi și

După convorbiri îndelungate cu Emmanuel Macron, inclusiv la dineu, Vladimir Putin spune că întrevede o cale de ieşire din criză. 

Vladimir PutinO serie de idei, propuneri (ale preşedintelui Macron), despre care este prea devreme să vorbim, cred că este posibil să pună bazele unor viitoare măsuri comune. 

Preşedintele francez i-a propus liderului de la Kremlin elaborarea unor garanţii concrete de securitate pentru Rusia. Cu câteva luni înaintea alegerilor prezidenţiale din Franţa, Macron ar fi dorit, cu siguranţă, să aducă de la Moscova un acord concret de dezescaladare. Deocamdată nu s-a putut, dar speranţele rămân. 

Emmanuel MacronRusia este o ţară europeană. Cine crede în Europa, trebuie să ştie să colaboreze cu Rusia, pentru a găsi căi şi mijloace de a construi viitorul, în Europa şi alături de europeni. 

Pe acelaşi subiect

Presa franceză scrie că Macron a obţinut, totuşi, promisiunea că trupele ruse deplasate în Belarus pentru manevre se vor retrage după încheierea acestora. Preşedintele francez va discuta din nou cu Putin după convorbirile pe care le are, astăzi, la Kiev.

În acest timp, noul cancelar al Germaniei a fost primit la Casa Albă, unde s-a reafirmat solidaritatea Occidentului în faţa ameninţărilor şi presiunilor Rusiei. Preşedintele Biden a avertizat din nou Rusia că va plăti scump o eventuală nouă agresiune. 

Joe Biden: Dacă Rusia invadează, adică dacă tancurile şi trupele trec frontiera Ucrainei, din nou, atunci nu va mai exista gazoductul Nord Stream 2. Îi vom pune capăt. 

Cancelarul german Olaf Scholz a evitat să se refere concret la gazoductul atât de important pentru ţara sa ca şi pentru Rusia. A subliniat, însă, că Rusia riscă sancţiuni dure. 

Olaf Scholz: Acţionăm împreună, suntem absolut uniţi şi nu vom lua măsuri diferite. Vom lua aceleaşi măsuri şi vor fi foarte, foarte dure pentru Rusia, iar ei trebuie să înţeleagă asta. 

Şefa diplomaţiei germane s-a aflat la Kiev pentru a doua oară în numai trei săptămâni. Germania a fost ţinta unor critici după ce a trimis, ca ajutor militar, doar cinci mii de căşti pentru soldaţi. Aceasta în timp ce Ucraina ceruse armament anti-aerian şi anti-rachetă, precum şi echipament pentru deminare. Dar guvernul de la Kiev minimalizează divergenţele şi subliniază că armata ţării sale este pregătită pentru orice eventualitate. 

Dmytro KulebaDacă Rusia continuă ne impune trecerea într-o nouă fază de conflict militar, vom lupta. Dar, până atunci, ne vom păstra sângele rece. 

În timp ce manevrele militare continuă atât în Rusia şi Belarus, cât şi în Ucraina, NATO are în vedere întărirea apărării membrilor săi de pe flancul estic. 

Jens StoltenbergDacă Rusia doreşte într-adevăr o prezenţă mai redusă a NATO aproape de graniţele sale, ei vor primi exact contrariul. 

Potrivit agenţiei Associated Press, o forţă multinaţională de aproape 5.000 de militari ar urma să fie desfăşurată în România, Bulgaria, Ungaria şi Slovacia. O asemenea forţă a NATO este deja staţionată în Polonia şi ţările baltice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Biden, avertisment dur pentru Putin: "O intervenţie armată în Ucraina va însemna eliminarea gazoductului Nord Stream 2"