Antena Meniu Search
x

L-a convins Macron pe Putin să nu invadeze Ucraina? Președintele Rusiei spune că discuțiile au fost "utile și substanțiale, o bază pentru pași comuni"

Vladimir Putin a calificat discuţiile de luni cu Emmanuel Macron, care au avut loc la Kremlin, drept "utile și substanţiale", şi a declarat că unele dintre ideile lui Macron "ar putea constitui o bază pentru noi paşi comuni", informează Reuters.

de Redactia Observator

la 08.02.2022, 07:22

L-a convins Macron pe Putin să nu invadeze Ucraina? Președintele Rusiei spune că discuțiile au fost "utile și substanțiale, o bază pentru pași comuni"
- Profimedia

Președintele Franței a călătorit la Moscova pentru discuţii pe fondul unei confruntări Est-Vest din cauza unei mobilizări militare ruseşti în apropierea Ucrainei şi a unei campanii a Kremlinului pentru "garanţii" de securitate din partea Washingtonului, care ar include o oprire a extinderii NATO, mai informează sursa citată.

Într-o conferinţă de presă comună după discuţii, Putin a declarat că o serie de idei ale lui Macron privind securitatea sunt realiste şi că cei doi vor discuta din nou după ce Macron va călători la Kiev pentru a se întâlni cu Volodimir Zelenski.

"O serie de idei, propuneri ale sale, despre care probabil că este încă prea devreme să vorbim, cred că este foarte posibil să constituie baza paşilor noştri comuni în viitor", a declarat liderul de la Kremlin.

"Am convenit ca, după călătoria sa în capitala ucraineană, să ne sunăm din nou şi să facem un schimb de opinii pe această temă", a mai spus Vladimir Putin.

Pe acelaşi subiect

"Putem preveni unele lucruri pe termen scurt", a spus Macron la Moscova, dar a adăugat că nu "există victorii pe termen scurt". "Nu cred în miracolele spontane. Sunt multe tensiuni, nervozitate", a mai spus preşedintele francez.

Rusia a negat planul de a invada Ucraina, dar are zeci de mii de trupe în apropierea granițelor vecinului său, ceea ce a determinat SUA să comande aproximativ 3.000 de soldați suplimentari pentru a consolida flancul estic al NATO în Polonia și România.

Casa Albă consideră că Moscova a adunat cel puțin 70% din puterea de foc de care are nevoie pentru a-i oferi lui Vladimir Putin opțiunea unei operațiuni militare majore până la mijlocul lunii februarie. Consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a declarat duminică că o invazie ar putea avea loc "de îndată".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » L-a convins Macron pe Putin să nu invadeze Ucraina? Președintele Rusiei spune că discuțiile au fost "utile și substanțiale, o bază pentru pași comuni"