Antena Meniu Search
x

Blocada ruşilor asupra porturilor ucrainene. Odesa, bombardată "barbar" pentru a treia noapte consecutiv. Rachete lansate şi de pe un submarin din Marea Neagră

Război în Ucraina. Rusia a bombardat portul ucrainean Odesa pentru a treia noapte consecutiv. A fost lovit şi al doilea port din sud - Nikolaev.  Aici la primele ore, cel puţin 18 persoane au fost rănite, iar la Odesa două persoane au fost spitalizate după un incendiu. Volodimir Zelenski a acuzat Moscova că încearcă să paralizeze capacitatea Kievului de a exporta cereale atacându-i  infrastructura portuară.

de Redactia Observator

la 20.07.2023, 11:58

Blocada ruşilor asupra porturilor ucrainene. Odesa, bombardată "barbar" pentru a treia noapte consecutiv cu rachete lansate de pe un submarin din Marea Neagră
Blocada ruşilor asupra porturilor ucrainene. Odesa, bombardată "barbar" pentru a treia noapte consecutiv cu rachete lansate de pe un submarin din Marea Neagră - Profimedia

"Pentru a treia noapte la rând, rușii au atacat regiunile Odesa și Nikolaev. Aceste atacuri vizează în special infrastructura portuară. Ţintele din regiunea Odesa sunt facilități logistice - depozite" a declarat Natalia Humeniuk, purtător de cuvânt ale forţelor armate ucrainene. 

Rusia distruge pe scară largă depozitele de cereale din Odesa, a avertizat joi principalul diplomat al UE, Josep Borrell. Înaltul reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate a descris atacurile drept "o atitudine barbară, care va fi luată în considerare" astăzi la Reuniunea Consiliului de Afaceri Externe al UE de la Bruxelles. 

Ruşii au lansat rachete de pe un submarin şi de pe avioane din Marea Neagră 

"În noaptea de 20 iulie, invadatorii ruşi au atacat din nou regiunile de sud ale Ucrainei. Odesa și Nikolaev au fost lovite de rachete rusești. În total, inamicul a tras 19 rachete de croazieră și 19 drone kamikaze", au anunţat forţele aeriene ucrainene.

Pe acelaşi subiect

Potrivit forţelor ucrainene, ruşii au lansat 7 rachete Onyx de pe sisteme Bastion aflate în Crimeea, 4 rachete de croazieră Kh-22 de pe bombardiere Tu-22MZ aflate deasupra Mării Negre, 3 rachete de croazieră Kalibr, cel mai probabil de pe un submarin din zona Mării Negre, 5 rachete de croazieră Iskander-K lansate din Crimeea şi 19 drone de atac de tip Shahed-136/131 din două direcții Crimeea şi Kursk.

 Apărarea antiaeriană ucraineană susţine că a doborât 18 rachete şi drone din 38

Ruşii au vizat porturi, cheiuri, clădiri și rute comerciale din sudul Ucrainei. Apărarea antiaeriană ucraineană susţine că a reușit să doboare 18 ţinte: 2 rahete Kalibr, 3 rachete "Iskander-K" şi 13 drone Shahed. 

În cursul nopţii de miercuri spre joi au fost auzite explozii în apropierea portului Odesa. Populaţia a fost sfătuită să nu iasă afară.

 20 de răniţi la Nikolaev şi Odesa

Cel puţin 18 persoane au fost rănite în oraşul portuar Nikolaev, a declarat guvernatorul regional, în timp ce un oficial din Odesa a declarat că două persoane au fost spitalizate după ce o nouă lovitură a provocat un incendiu.

Dintre cele 18 persoane rănite la Nikolaev, nouă au fost duse la spital, inclusiv cinci copii, a precizat guvernatorul Vitali Kim. Centrul oraşului a fost lovit în atac, o clădire rezidenţială cu trei etaje şi un garaj fiind incendiate, a precizat guvernatorul. El a spus că este posibil să existe şi morţi.

Blocada ruşilor asupra porturilor ucrainene

Rusia a anunţat miercuri va considera o potenţială ţintă militară orice navă din Marea Neagră care se îndreaptă spre porturile Ucrainei. Casa Albă a avertizat apoi că Moscova ar putea ataca inclusiv navele civile care traversează Marea Neagră și apoi da vina pe Kiev. Adam Hodge, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, a declarat că oficialii americani au informații că Rusia a pus mine maritime suplimentare în apropierea porturilor ucrainene.

"Credem că acesta este un efort coordonat pentru a justifica orice atac împotriva navelor civile în Marea Neagră și a da vina pe Ucraina pentru aceste atacuri", a spus el. Kievul a solicitat ieri tranzitul navelor de cereale prin apele teritoriale românești. Ucraina a acuzat Rusia că a distrus 60.000 de tone de cereale în atacurile asupra Odesei din ultimele 2 zile.   

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Blocada ruşilor asupra porturilor ucrainene. Odesa, bombardată "barbar" pentru a treia noapte consecutiv. Rachete lansate şi de pe un submarin din Marea Neagră