Antena Meniu Search
x

Primul deces cauzat de varianta Omicron, confirmat în UK. Boris Johnson: Un "tsunami" Omicron va lovi Marea Britanie

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a confirmat, luni, că cel puțin o persoană a murit din cauza Omicron. Șeful Executivului britanic avertizează că "un tsunami omicron vine" în Regatul Unit.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 13.12.2021, 14:27

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock

Cel puțin un pacient a murit din cauza variantei Omicron, în Marea Britanie, a anunțat, luni, premierul Boris Johnson, potrivit Sky News

“Din păcate, da. Omicron duce la spitalizări și, din păcate, cel puțin un pacient a murit din cauza acestei tulpini”, a confirmat Johnson, în timpul unei vizite la o clinică din vestul Londrei. 

Confirmarea veștii vine după ce ministerul Săntății din Marea Britanie, Sajid Javid, a declarat pentru Sky News că "aproximativ 10 persoane" sunt internate cu noua variantă Omicron. Duminică, Marea Britanie a raportat 1.239 de cazuri doar cu noua variantă de coronavirus. În total, în UK, au fost raportate 3.137 de cazuri Omicron.

Omicron reprezintă aproximativ 40% din totalul infecţiilor din Londra

Pe acelaşi subiect

Autoritățile din Marea Britanie au anunțat luni că varianta Omicron a coronavirusului se răspândeşte într-un „ritm fenomenal” şi reprezintă aproximativ 40% din totalul infecţiilor din Londra.  De la depistarea primelor cazuri de Omicron pe 27 noiembrie în Marea Britanie, premierul Boris Johnson a impus restricţii mai dure şi a declarat că un „val uriaş” de Omicron este pe cale să lovească naţiunea.

Autorităţie britanice spun că, dacă nu se iau măsuri, până la sfârşitul lunii ar putea exista un milion de persoane infectate cu Omicron, despre care oamenii de ştiinţă spun că poate infecta şi persoanele imunizate cu două doze.

„Ceea ce ştim acum despre Omicron este că se răspândeşte într-un ritm fenomenal, ceva ce nu am mai văzut până acum”, a declarat secretarul pentru Sănătate, Sajid Javid, la Sky News.

Anunţurile îngrijorătoare au avut şi efecte pe pieţe. Lira sterlină a scăzut cu 0,4% în raport cu dolarul.

Marea Britanie, nivel de alertă 4

Marea Britanie ridică nivelul de alertă după o creştere rapidă a ratei de infectare cu varianta Omicron. Premierul Boris Johnson a susţinut duminică seară, 12 decembrie, o conferinţă de presă în care a vorbit despre o "urgenţă sanitară" şi a anunţat că doza trei, doza booster, se va putea administra tuturor persoanelor care au împlinit 18 ani, potrivit AFP.

"Nimeni nu ar trebui să aibă dubii, se apropie un val de Omicron. Mă tem că ne confruntăm acum cu o situaţie de urgenţă în lupta noastră cu noua variantă Omicron", a declarat premierul britanic, potrivit BBC. Boris Johnson a anunţat şi că toate persoanele care au împlinit 18 ani se pot vaccina cu doza trei, dacă au trecut 3 luni de la administrarea dozei doi.

Știre în curs de actualizare

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Primul deces cauzat de varianta Omicron, confirmat în UK. Boris Johnson: Un "tsunami" Omicron va lovi Marea Britanie