Antena Meniu Search
x
LIVE

Marea Britanie ridică nivelul de alertă, iar Boris Johnson vorbeşte despre "urgenţa Omicron". Noile măsuri pregătite de englezi

Marea Britanie ridică nivelul de alertă după o creştere rapidă a ratei de infectare cu varianta Omicron. Premierul Boris Johnson a susţinut duminică seară, 12 decembrie, o conferinţă de presă în care a vorbit despre o "urgenţă sanitară" şi a anunţat că doza trei, doza booster, se va putea administra tuturor persoanelor care au împlinit 18 ani, potrivit AFP.

De Redactia Observator la 13.12.2021, 09:24
Marea Britanie ridică nivelul de alertă, iar Boris Johnson vorbeşte despre "urgenţa Omicron". Noile măsuri pregătite de englezi
- Profimedia

Marea Britanie a ridicat nivelul de alertă de la 3, cât era până acum, la nivelul 4. Este al doilea cel mai ridicat nivel de alertă şi arată că "transmiterea este mare şi presiunea asupra serviciilor de sănătate este generalizată şi semnificativă sau în creştere". Premierul Boris Johnson a vorbit despre "urgenţa Omicron".

"Nimeni nu ar trebui să aibă dubii, se apropie un val de Omicron. Mă tem că ne confruntăm acum cu o situaţie de urgenţă în lupta noastră cu noua variantă Omicron", a declarat premierul britanic, potrivit BBC. Boris Johnson a anunţat şi că toate persoanele care au împlinit 18 ani se pot vaccina cu doza trei, dacă au trecut 3 luni de la administrarea dozei doi.

Ar putea fi introduse noi măsuri

"Acum este clar că două doze de vaccin pur şi simplu nu sunt suficiente pentru a oferi nivelul de protecţie de care avem cu toţii nevoie. Dar vestea bună este că oamenii noştri de ştiinţă sunt încrezători că, odată cu o a treia doză, o doză de rapel, putem cu toţii să ne aducem nivelul de protecţie la un nivel superior. În acest moment, cercetătorii nu pot spune dacă varianta Omicron este mai puţin gravă. Dar chiar dacă acest lucru s-ar dovedi a fi adevărat, ştim deja că este mult mai transmisibilă, aşa încât un val de Omicron printr-o populaţie care nu a fost întărită imunitar ar risca un nivel de spitalizare ce ar putea copleşi sistemul nostru de sănătate publică şi ar duce, din păcate, la foarte multe deces", a mai precizat Boris Johnson.

Premierul britanic a anunţat că ar putea urma şi noi măsuri cum ar fi telemunca sau introducerea certificatului verde pentru accesul în anumite locaţii. Aceste propuneri vor fi prezentate şi analizate marţi, 14 decembrie, în Parlament.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Marea Britanie ridică nivelul de alertă, iar Boris Johnson vorbeşte despre "urgenţa Omicron". Noile măsuri pregătite de englezi