Antena Meniu Search
x

Video Bucuria unei fetițe de 3 ani, refugiată din Ucraina, care descoperă un munte de jucării de pluș

Refugiații ucraineni trăiesc o adevărată dramă, după ce au fost nevoiți să își lase tot ce aveau în urmă, ca să fugă din calea războiului declanșat de Rusia în Ucraina. Printre ei, mii de copii s-au trezit aruncați într-o nouă lume, iar voluntarii de la frontierele cu Ucraina fac tot posibilul să le îndulcească suferința.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 01.03.2022, 17:47

Vezi și

Voluntarii dintr-un orășel din sud-estul Poloniei, Hrubieszow, au adunat din donații un munte de jucării de pluș pentru copiii refugiaților. Imaginile cu o fetiță de trei ani care pășește printre jucăriile de pluș au devenit virale pe Internet.

Aproximativ 677.000 de persoane au fugit din Ucraina în ţările vecine începând de joi, când a izbucnit invazia rusă, a anunţat marţi Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiaţi, Filippo Grandi.

Aproximativ jumătate dintre aceste persoane au ajuns în Polonia, potrivit lui Grandi. În jur de 90.000 se află în Ungaria, iar alte câteva zeci de mii au ajuns în ţări vecine precum Republica Moldova, România şi Slovacia, a adăugat el.

A șasea zi de război Rusia - Ucraina

Pe acelaşi subiect

Marți dimineață, explozii puternice au fost auzite la Herson, în sudul Ucrainei. Se crede că ar veni dinspre aeroport. Un oraş-port care se întinde pe râul Nipru, Herson se află la nord de peninsula Crimeea. De la începutul războiului, în 24 februarie, soldații ucraineni au răspuns cu mult curaj și refuză cu îndârjire să predea teritoriul lor rușilor.

Bilanțul invaziei ruse în Ucraina este cumplit. De la începutul războiului, 400 de ucraineni şi-au pierdut viaţa. Printre ei 16 copii, a spus preşedintele Volodimir Zelenski. Alţi 1.700 de civili au fost răniţi, dintre care 45 sunt copii.

Şi armata rusă a recunoscut că unii dintre soldaţii săi au fost ucişi. Ucrainenii spun că ar fi vorba despre 5.300 de militari ruşi, în timp ce peste 200 ar fi în acest moment prizonieri

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Bucuria unei fetițe de 3 ani, refugiată din Ucraina, care descoperă un munte de jucării de pluș