Antena Meniu Search
x

Câţi bani va primi primul rus care distruge un tanc occidental în Ucraina. Recompense şi pentru doborârea avioanelor de luptă

Războiul din Ucraina, ziua 341. O companie rusească a anunţat că va oferi o recompensă de 5 milioane de ruble (72.000 de dolari) primului militar care va distruge sau va captura în Ucraina un tanc fabricat în Occident. Kremlinul a jurat săptămâna trecută că forţele ruse vor distruge orice tancuri occidentale trimise în Ucraina, relatează Reuters, citat de Agerpres. 

de Redactia Observator

la 30.01.2023, 11:29

Câţi bani va primi primul rus care distruge un tanc Occidental în Ucraina
Soldați pe un tanc ucrainean T64 în Bahmut, în Donbas - Profimedia

SUA, Germania şi mai multe alte ţări europene au decis să trimită Kievului tancuri avansate de luptă în următoarele câteva luni pentru a contribui la dezvoltarea capacităţii militare a Ucrainei în contextul în care în curând se împlineşte un an de la declanşarea războiului.

Decizia a fost criticată de Kremlin drept o escaladare periculoasă, iar purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a spus că tancurile "vor arde" pe linia frontului. Acum o companie rusă - Fores, cu sediul în Urali, care fabrică agenţi de susţinere pentru fracturarea hidraulică - oferă plăţi în bani militarilor ruşi care "capturează sau distrug" tancurile german Leopard 2 şi respectiv american Abrams.

Compania susţine că va recompensa cu cinci milioane de ruble primul soldat rus care va distruge un tanc de fabricaţie occidentală şi cu 500.000 de ruble (7.200 de dolari) reuşitele ulterioare. Folosind limbajul utilizat de oficialii ruşi şi de prezentatorii tv care susţin propaganda Kremlinului, Fores afirmă că NATO pompează în Ucraina o cantitate "nelimitată" de arme şi escaladează conflictul.

De asemenea, compania a anunţat o recompensă de 15 milioane de ruble (215.000 de dolari) pentru avioanele de luptă fabricate în Occident, dacă acestea vor fi livrate Ucrainei. Tancurile nu au fost încă trimise Kievului şi ar putea dura mai multe luni până când cea mai mare parte a livrărilor promise va fi efectuată, notează Reuters.

Pe acelaşi subiect

De la începutul războiului, Ministerul Apărării din Rusia susţine că a distrus sute de arme occidentale. Kievul a respins aceste afirmaţii, subliniind de pildă că Rusia susţine că a distrus mai multe lansatoare multiple de rachete fabricate în SUA HIMARS decât au fost trimise Ucrainei.

Livrările anterioare de arme avansate occidentale, în special de HIMARS, au fost creditate cu un rol major în schimbarea sorţii războiului de 11 luni, ajutând Kievul să-şi asigure o serie de victorii surpriză şi să împingă înapoi forţele ruse dintr-o parte din teritoriul capturat la începutul invaziei. 

Ucraina: O rachetă rusească a lovit o clădire de locuinţe din Harkov

O persoană şi-a pierdut viaţa şi alte cel puţin trei au fost rănite după ce o rachetă a lovit duminică un bloc de apartamente din Harkov, al doilea oraş al Ucrainei, a declarat guvernatorul regional Oleg Sinegubov, informează luni Reuters. "Conform informaţiilor actualizate, o persoană a murit în urma loviturii unei rachete ruseşti asupra unei clădiri rezidenţiale", a scris Sinegubov pe Telegram. El a precizat că atacul a vizat districtul central al oraşului.

"Trei persoane au fost rănite uşor. Din păcate, o femeie în vârstă a fost ucisă", a scris guvernatorul pe Telegram."Soţul ei era în apropiere când a avut loc atacul şi, printr-un miracol,

nu a suferit răni grave".

Sinegubov a declarat pentru Suspilne că echipele de salvare caută o altă femeie în vârstă dispărută, care s-ar putea afla sub dărâmături. "Etajul al patrulea a fost distrus. Aceasta este o clădire veche", a spus el."Înţelegem că etajele al doilea şi al treilea au fost grav avariate. Întreaga secţiune a clădirii nu mai este potrivită pentru locuit". Anatoli Torianik, adjunctul şefului serviciilor de salvare din Harkov, a declarat că este vorba de o clădirea din lemn. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Câţi bani va primi primul rus care distruge un tanc occidental în Ucraina. Recompense şi pentru doborârea avioanelor de luptă