Antena Meniu Search
x

Cele mai distrugătoare 10 dezastre meteorologice din 2021. Au provocat pagube de peste 170 de miliarde de dolari pe glob

Cele mai distrugătoare 10 dezastre meteorologice din acest an au provocat daune de peste 170 de miliarde de dolari, cu 20 de miliarde de dolari mai mult decât în ​​2020. Este rezultatul unei analize realizate de o organizație caritabilă - Christian Aid.

de Redactia Observator

la 27.12.2021, 10:47

Cele mai distrugătoare 10 dezastre meteorologice din 2021. Au provocat pagube de peste 170 de miliarde de dolari pe glob
Un voluntar curăță după inundațiile devastatoare din Germania, iulie 2021 - Getty Images

Trendul ascendent arată efectele schimbărilor climatice provocate de om, susține Christian Aid. Cele mai distrugătoare 10 dezastre meteorologice din 2021 au ucis cel puțin 1.075 de persoane și au forțat aproape 1,3 milioane de persoane să-și abandoneze casele, relatează The Guardian. Dar atenție, acest bilanț se referă la țările bogate unde pagubiții au fost în mare parte asigurați. 

Cele mai distrugătoare 10 dezastre meteorologice din 2021 au costat peste 170 de miliarde de dolari

În fiecare an, grupul de ajutor Christian Aid calculează costul provocat de evinimente meteorologice, cum ar fi inundații, incendii și valuri de căldură. Studiul are la bază despăgubirile cerute în baza asigurărilor. În 2020, cele mai costisitoare 10 dezastre meteorologice din lume au provocat daune de 150 de miliarde de dolari, adică cu 13% mai puțin decât în 2021.

Cel mai costisitor dezastru din 2021 a fost uraganul Ida, care a lovit estul Statelor Unite și a provocat daune de 65 de miliarde de dolari. După ce a cauzat distrugeri în Louisiana la sfârșitul lunii august, uraganul Ida a provocat inundații majore în New York City. Inundațiile devastatoare din Germania și Belgia din iulie ocupă locul 2 pe listă, cu pagube de 43 de miliarde de dolari.

Pe acelaşi subiect

Furtuna de zăpadă care a lovit Texasul în prima parte a anului a distrus rețeaua electrică a statului american și a generat pagube de 23 de miliarde de dolari. Pe locul 4 sunt inundațiile din provincia Henan din China din iulie, care au provocat distrugeri de 17,6 miliarde de dolari.

Alte dezastre care au provocat pagube de miliarde de dolari: inundațiile din Canada, înghețul de la sfârșitul primăverii din Franța, care a afectat numeroase podgorii și ciclonul care a lovit India și Bangladesh în mai.

De menționat este că acest raport acoperă în principal dezastrele din țările bogate, unde infrastructura este mai bine asigurată. Bilanțul financiar al dezastrelor din țările sărace este adesea incalculabil.

Spre exemplu în Sudanul de Sud, inundațiile au afectat anul acesta aproximativ 800.000 de oameni. Unele dintre cele mai devastatoare evenimente meteorologice extreme din 2021 au lovit națiunile mai sărace, adică cele care au contribuit mai puțin la provocarea schimbărilor climatice, a explicat Christian Aid.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Cele mai distrugătoare 10 dezastre meteorologice din 2021. Au provocat pagube de peste 170 de miliarde de dolari pe glob