Antena Meniu Search
x

Video Stare de urgenţă majoră în Texas din cauza unei furtuni de zăpadă

A fost declarată stare de dezastru major în statul american Texas. Furtuna de zăpadă de la începutul acestei săptămâni a lăsat în urmă pagube uriaşe. În plus, milioane de locuitori au rămas acum fără apă potabilă, după ce ţevile s-au spart din cauza gerului.

de Redactia Observator

la 21.02.2021, 13:07

Vezi și

Milioane de locuitori ai Texasului au rămas fără curent electric, în urma furtunii de zăpadă care a lovit acest stat la începutul săptămânii.

Acum se confruntă cu o problemă la fel de gravă. Gerul din ultimele zile, cel mai năpraznic din ultimii 30 de ani, a lăsat în jur de 13 milioane de persoane fără apă potabilă.

În majoritatea cazurilor staţiile de pompare a apei nu au fost încă repuse în funcţiune, după penele de curent. Sunt însă şi cazuri în care, de la temperaturile scăzute, ţevile din case s-au spart.

Stare de urgenţă majoră

În timp ce oamenii caută metode de aprovizionare cu apă, preşedintele american a decretat stare de urgenţă majoră în Texas. Joe Biden pregăteşte ajutoare şi va vizita statul afectat săptămâna viitoare.

Joe Biden, preşedintele SUA: "FEMA (Agenția Federală de Gestionare a Situațiilor de Urgență) este deja acolo și oferă asistență, generatoare, motorină, apă, pături și alte provizii".

Pe lângă ajutorul venit de la autorităţi, sute de voluntari s-au mobilizat şi au împărţit mâncare sau apă. Peste 45 de oameni şi-au pierdut viaţa din cauza furtunii de zăpadă, printre care şi un băieţel de 11 ani. El a murit de hipotermie pentru că locuinţa rămăsese fără căldură, conform familiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Stare de urgenţă majoră în Texas din cauza unei furtuni de zăpadă