Antena Meniu Search
x

Cine a fost O.J. Simpson. Celebrul jucător de fotbal american, devenit actor, a fost acuzat de crimă în "procesul secolului"

Controversatul O.J. Simpson a încetat din viaţă la 76 de ani, după o luptă dură cu cancerul. El a devenit celebru în anii '70 datorită succesului de pe terenul de fotbal. Popularitatea lui a crescut şi mai mult o dată cu numeroasele apariţii în filme şi seriale. Faima s-a prăbuşit însă în 1994 când a fost acuzat că şi-a ucis fosta soţie, dar şi pe prietenul ei. A fost găsit nevinovat, dar a ajuns în spatele gratiilor în 2008 pentru jaf armat.

de Redactia Observator

la 12.04.2024, 07:51

fostul jucătorul de fotbal american O.J. Simpson
Cine a fost O.J. Simpson. Celebrul jucător de fotbal american, devenit actor, a fost acuzat de crimă în "procesul secolului" - Profimedia Images (arhivă)

Fostul star al fotbalului american a pierdut lupta cu cancerul la 76 de ani, la nici 12 luni de când le-a dezvăluit fanilor cumplitul diagnostic. În februarie, O.J. Simpson a postat un videoclip în care a apărut cu zâmbetul pe buze şi a asigurat publicul că nu există motive de îngrijorare. 

  • O.J. Simpson, fost fotbalist american: Le mulţumesc tuturor celor care mi-au dat mesaje. Starea mea de sănătate este bună! Evident, mă confrunt cu nişte probleme, dar cred că sunt pe drumul cel bun. 

Născut în San Francisco, Simpson a cunoscut gustul celebrităţii în anii '70 datorită performanţei sale în cadrul echipei de fotbal Buffalo Bills. Carisma i-a adus o popularitate de nedescris de care s-a bucurat şi după ce şi-a încheiat cariera sportivă. A cochetat cu actoria, având roluri în mai multe filme printre care şi "Un polițist cu explozie întârziată". 

O.J. Simpson, acuzat de crimă în 1994

Pe acelaşi subiect

Cariera de succes i-a fost umbrită după ce a fost acuzat în 1994 că a ucis-o pe Nicole Brown, cea de-a doua soţie a sa, dar şi pe prietenul acesteia, Ron Goldman. OJ Simpson a fost principalul suspect, speculându-se că motivul din spatele crimelor ar fi fost gelozia.

  • Linda Deutsch, corespondent special AP: O.J. Simpson a fost foarte faimos înainte ca toate acestea să se întâmple. Acesta a fost motivul pentru care a devenit o poveste atât de uriaşă. A fost cel mai celebru american acuzat de crimă. 

Din acel moment, toată atenţia a fost îndreptată către fostul fotbalist. Peste 95 de milioane de oameni au fost cu ochii aţintiţi spre televizoare în ziua în care OJ Simpson ar fi trebuit să se predea, zi transformată însă într-o urmărire prin Los Angeles. 

"Procesul secolului" avea să stârnească un val de indignare şi tensiuni rasiale în Statele Unite

În timpul procesului, O.J. Simpson a fost rugat să probeze o pereche de mănuşi care ar fi fost găsite la locul crimei. Au fost însă prea mici. 

Juriul a ajuns, într-un final, la decizia că OJ Simpson este nevinovat. Chiar şi aşa, la scurt timp după, el a fost găsit responsabil civil pentru crime și a fost obligat să plătească daune de 33,5 milioane. Problemele nu s-au terminat însă aici pentru starul american. În 2008, el a fost condamnat la 33 de ani de închisoare pentru jaf armat în Nevada, dar a fost eliberat în 2017. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Cine a fost O.J. Simpson. Celebrul jucător de fotbal american, devenit actor, a fost acuzat de crimă în "procesul secolului"