Antena Meniu Search
x

Video Concluziile Summit-ului G7 din Italia: planuri de pace în Israel şi sprijin major pentru Ucraina. Victorie pentru Meloni

Summitul celor mai puternice economii din lume s-a încheiat în Italia cu planuri de pace în Israel şi sprijin major pentru Ucraina. Timp de două zile, Joe Biden, Emmanuel Macron şi ceilalţi lideri au trasat soarta lumii la Summitul G7, iar la final şi-au primit răsplata: s-au delectat cu frumuseţile Italiei. 

de Redactia Observator

la 15.06.2024 , 21:05

Premierul italian, Georgia Meloni, a fost în vervă şi cu chef de selfie-uri la sfârşitul celor trei zile de discuţii cu greii planetei. Pentru Italia, summitul a fost ocazia perfectă să facă reclamă turistică regiunii Puglia - considerată zona pură din sudul Italiei, plină de istorie, cu oraşe şi sate vibrante, festivaluri colorate şi mâncare fabuloasă. Soţiile liderilor G7 au vizitat Alberobello, sătucul celebru în toată lumea pentru căsuțele mici, albe şi atmosfera de poveste. Seara, invitaţii s-au delectat cu un concert privat Andrea Bocelli. 

Liderii G7 au decis să acorde ajutoare pentru Ucraina şi Africa şi să declare război traficanţilor de oameni

Trei milioane şi jumătate de migranţi au ajuns legal în Europa anul trecut şi un milion, clandestin

Vezi și

"Acest G7, pentru prima dată în istorie, a vorbit și despre controlarea fluxurilor migratorii. Plecăm de la necesitatea de a construi o alianță globală împotriva traficanților de persoane și, astfel, de a sistematiza eforturile de combatere a unui flagel care alimentează fluxurile de imigrație ilegală", a declarat Giorgia Meloni.

G7 au promis emisii zero până în 2050, dar anunţul nu a fost de ajuns pentru a opri protestele activiştilor de mediu, care s-au legat cu lanţuri de poarta din faţa centrului pentru jurnaliştii acreditaţi la summit. 

Din Italia, mulţi dintre liderii G7 merg în Elveţia, la summitul pentru pace în Ucraina, de la care lipsesc, însă, Rusia şi puternicul ei aliat, China. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Aveţi condiţii la locul de muncă pe timp de caniculă?
Observator » Stiri externe » Concluziile Summit-ului G7 din Italia: planuri de pace în Israel şi sprijin major pentru Ucraina. Victorie pentru Meloni