Antena Meniu Search
x

Video Zi bună pentru Zelenski la Summitul G7 din Italia. A primit 50 de miliarde de dolari și va semna un acord crucial cu SUA

Liderii celor mai puternice şapte economii ale lumii s-au întâlnit în Italia, la Summitul G7, şi au anunţat noi ajutoare pentru Ucraina. Discuţiile au avut loc în Puglia, regiunea controlată de o mare grupare mafiotă. Biden, Macron şi Olaf Scholz au fost păziţi de mii de poliţişti înarmaţi până în dinţi. În timpul acesta, Rusia a trimis un submarin nuclear şi o fregată în Cuba, ca mesaj de forţă pentru Statele Unite. 

de Redactia Observator

la 13.06.2024 , 22:08

Liderii celor mai puternice 7 economii ale lumii s-au reunit la Borgo Egnazia, în regiunea Puglia, faimoasă pentru livezile de măslini, piscine private și clădiri cu pereți albi, îmbrăcați cu flori. Decorul luxuriant este un magnet pentru vedete. Este locul unde Madoonna sau familia Beckham merg în vacanţă, şi tot aici, Justin Timberlake şi Jessica Biel au făcut nunta. 

"Nu a fost o alegere întâmplătoare. Am făcut-o pentru că este o regiune din sudul Italiei și Mesajul pe care vrem să-l transmitem este al unui G7 care, sub președinția italiană, dorește să consolideze dialogul cu națiunile din sudul global", a declarat Giorgia Meloni, premierul Italiei.

Dincolo de zidurile resortului de lux, localnicii trăiesc un coşmar din cauza celor trei clanuri mafiote care controlează regiunea. În ultimele luni, răfuielile şi execuţiile au fost la ordinea zilei. Femeile din regiune, de la poliţiste şi judecătoare, până la profesoare, au luat lupta cu infractorii pe cont propriu.

Vezi și

"Traficul de droguri este afacerea principală. Profitul din traficul de droguri trebuie apoi reinvestit. Este inevitabil ca infractorii să nu cumpere apoi hoteluri, unităţi de pe litoral", a explicat Carla Durante, procuror anti-mafia. 

Pe acelaşi subiect

Peste două mii de oameni au asigurat paza liderilor mondiali la Summitul G7

Străzile au fost împânzite de maşini de poliţie, iar lunetiştii italieni au ocupat acoperişurile. A ieşit însă scandal atunci când mava de croazieră pe care trebuia să fie cazată echipa de securitate a fost închisă, după ce în presă au apărut imagini cu condiţiile în care urmau să fie cazaţi poliţiştii - cu toalete nefuncţionale, aparate de aer condiţionat stricate şi cabine neamenajate.

Dar şefa guvernului italian, Giorgia Meloni, a fost toată un zâmbet când i-a primit pe Biden, Macron, Trudeau şi ceilalţi lideri. Până la sosirea lor, Meloni ea şi-a făcut şi un selfie cu jurnaliştii. 

Summitul a decurs însă bine pentru Volodimir Zelenski. Cele şapte mari economii ale lumii vor împrumuta Ucrainei 50 de miliarde de dolari. Iar Joe Biden va semna cu preşedintele ucrainean un acord de securitate valabil un deceniu. 

Înaintea summitului, şeful NATO a anunţat că nu mai sunt opoziţii în cadrul Alianţei militare în privinţa ajutorului pentru Ucraina, după ce Viktor Orban a renunţat la obiecţii. 

"Nu vor lua parte la angajamentul financiar. Dar, în același timp, Ungaria a spus clar că nu va împiedica alți aliați să meargă mai departe pentru a conveni asupra planului și a conveni asupra unui angajament financiar", a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.

Opt state europene, printre care şi România, vor şi alte măsuri împotriva Rusiei

Miniştrii de Externe cer ca diplomaților ruși să li se refuze dreptul de liberă circulație în UE pentru a opri propaganda şi actele de sabotaj. 

În acest timp, navele de luptă ale Rusiei au intrat în portul Havana, la 150 de kilometri distanţă de Florida.  

Vasele au fost primite cu 21 de salve de tun. Zeci de localnici s-au adunat să facă poze navelor şi marinarilor. Convoiul a fost supravegheat de la distanţă de marina americană, cu drone marine şi sateliţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat până acum probleme în reciclarea sticlelor, prin sistemul RetuRO?
Observator » Stiri externe » Zi bună pentru Zelenski la Summitul G7 din Italia. A primit 50 de miliarde de dolari și va semna un acord crucial cu SUA