Antena Meniu Search
x

Coreea de Nord a tras alte două rachete balistice spre Marea Japoniei, a șasea lansare în mai puțin de două săptămâni

Coreea de Nord a tras încă două rachete balistice joi - a șasea lansare interzisă de acest gen în mai puțin de două săptămâni, relatează BBC News. Phenianul a descris a calificat aceste teste drept "măsuri de contracarare" la exercițiile militare comune ale SUA și Coreei de Sud.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 06.10.2022, 11:57

Filmări ale unui test cu rachetă din Coreea de Nord
Coreea de Nord a tras încă două rachete balistice spre Marea Japoniei, a șasea lansare în mai puțin de două săptămâni - Profimedia

Marți, Phenianul a lansat o rachetă asupra Japoniei, determinând SUA să convoace o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite. La întâlnire, oficiali americani au acuzat Rusia și China că protejează Nordul de sancțiuni mai puternice. Votând împotriva sancțiunilor, Moscova și Beijingul au oferit Phenianului "protecție generală", a spus ambasadorul american la ONU. Reprezentanții chinezi și ruși au replicat că un dialog este mai bun decât pedeapsa.

Miercuri, SUA, Japonia și Coreea de Sud au efectuat exerciții militare despre care au transmis că sunt un răspuns la lansarea de marți. AMericanii au precizat că nu există "nicio echivalență" între un test de interzis cu rachete și exerciții de securitate. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Phenianul acuză SUA de "escaladare a tensiunilor militare din peninsula coreeană"

Pe acelaşi subiect

Cu toate acestea, Phenianul vede astfel de exerciții ca o dovadă că SUA și Coreea de Sud plănuiesc să atace Nordul și a acuzat SUA de "escaladare a tensiunilor militare în peninsula coreeană"

Coreea de Sud și Japonia au anunțat că prima dintre rachete, lansată joi la 06:00, ora locală (21:00 GMT), a zburat aproximativ 350 km (217 mile) cu o altitudine maximă de aproximativ 100 km, în timp ce a doua rachetă a zburat aproximativ 800 km, la o altitudine de aproximativ 50 km. 

"Este a șasea oară într-o perioada scurtă, numărând doar cele de la sfârșitul lunii septembrie. Acest lucru absolut nu poate fi tolerat", a declarat premierul japonez Fumio Kishida, potrivit Reuters. 

Coreea de Nord și-a revizuit și legile nucleare

Recentul val de lansări amintește puternic de perioada care a precedat ultimul său test de arme nucleare în 2017. Atunci, așa cum se întâmplă și acum, Nordul a testat rachete, nu a existat niciun dialog cu SUA și Phenianul a tras două rachete peste Japonia. 

Luna trecută, Coreea de Nord și-a revizuit și legile nucleare, liderul Kim Jong Un declarând țara sa o putere nucleară „ireversibilă”. Analiştii cred că un test nuclear este cel mai probabil să aibă loc în intervalul de trei săptămâni dintre Congresul Partidului Comunist din China de la sfârşitul acestei luni şi alegerile intermediare din SUA de la începutul lunii noiembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Coreea de Nord a tras alte două rachete balistice spre Marea Japoniei, a șasea lansare în mai puțin de două săptămâni