Antena Meniu Search
x

„Atenție, valul doi!” Coreea de Sud se confruntă cu un nou focar și ia, din nou, măsuri de distanțare

Coreea de Sud a intrat în alertă, după ce duminică a fost indentificat un nou focar de coronavirus, care a dus numărul de infecții la maximul ultimelor 30 de zile.

de Redactia Observator

la 10.05.2020, 13:48

Coreea de Sud se confruntă cu un nou focar și ia, din nou, măsuri de distanțare
Un sud-coreean trece pe lângă clubul din Itaewon, unde unul din clienți a fost depistat pozitiv - Profimedia Images
  • Coreea de Sud are 10.874 de infectați cu coronavirus
  • 256 de persoane au murit din cauza COVID-19 în Coreea de Sud

Tocmai când autoritățile începuseră să relaxeze multe dintre măsurile de protecție, Coreea de Sud se vede nevoită să închidă din nou barurile și cluburile din Seul, de teama unui al doilea val de infecții. 

Coreea de Sud a raportat 34 de noi cazuri duminică, cea mai mare creștere zilnică din ultima lună, ducând totalul infecțiilor la 10.874. 

Țara asiatică a acționat prompt odată cu răspândirea inițială a coronavirusului și e privită de mulți drept etalon în privința strategiei agresive de prevenire a răspândirii bolii.

Dar sâmbătă, la doar câteva zile de la relaxare, primarul din Seul a decis închiderea tuturor barurilor și cluburilor din oraș. 

Citește și:

Noul focar ar fi pornit de la un tânăr de 29 de ani care a ieșit în club, în cartierul Itaewon, weekendul trecut, și care a fost confirmat pozitiv.

Acum autoritățile din sănătate se chinuie să găsească și să testeze aproximativ 1.500 de persoane care au vizitat aceleași locuri precum bărbatul de 29 de ani. 

Duminică, președintele Moon Jae-in a declarat că noile infecții „atrag atenția asupra faptului că inclusiv în faza de stabilizare astfel de situații pot apărea oricând”. Într-un discurs, președintele a cerut oamenilor să nu lase garda jos împotriva COVID-19, pentru că „nu e gata, până nu se termină de tot”, notează Reuters

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » „Atenție, valul doi!” Coreea de Sud se confruntă cu un nou focar și ia, din nou, măsuri de distanțare