Antena Meniu Search
x

Relaxarea prematură poate avea efecte periculoase

Relaxarea prematură a măsurilor poate duce la apariţia unor noi focare de coronavirus. S-au convins de asta Germania şi Coreea de Sud, care au reimpus restricţii şi chiar au închis, din nou, localităţi. Temerile privind izbucnirea unui nou val sunt mari şi în Italia şi Spania, unde oamenii se bucură din plin de libertatea abia câştigată şi ignoră măsurile de protecţie. Pandemia nu a trecut, atrag atenţia experţii. Între timp, Rusia a raportat peste 10.000 de noi infecţii pentru a 7 zi consecutiv.

de Redactia Observator

la 10.05.2020, 01:12

Vezi și
  • La Seul au fost reimpuse restricții.
  • Unele magazine au rămas închise.

După ce i-a avertizat pe locuitori că va impune din nou măsuri dure dacă nu respectă distanţarea socială, primarul din Milano s-a dus chiar el să inspecteze malul canalului Navigli, unde sute de oameni se îngrămădiseră la fel ca înainte de pandemie. Pentru că situaţia este în continuare extrem de riscantă, mii de poliţişti au fost mobilizaţi pentru a patrula străzile şi parcurile.

Şi la Roma, relaxarea pare să fi fost înţeleasă greşit. Sute oameni s-au adunat în Piaţa Campo de Fiori, cei mai mulţi fără măşti de protecţie. Barurile le-au oferit băuturi la pachet.

Cu peste 30.000 de decese înregistrate în peninsulă, Protecţia Civilă cere guvernului să prelungească starea de urgenţă cu încă 6 luni.

Temerile privind izbucnirea unui nou focar sunt mari şi în Australia, unde sute de oameni s-au îngrămădit în centrele comericiale de îndată ce acestea au fost redeschise. Iar la standurile cu mâncare din pieţe, s-au format cozi. Mult prea relaxaţi, oamenii au uitat de distanţarea socială sau de măştile de protecţie.

Între timp, în Spania guvernul a decis că nu va permite locuitorilor din Capitală să treacă de luni la următoarea fază de relaxare a restricţiilor, aşa cum se va întâmpla în alte regiuni. Numărul infecţiilor este încă mare. În Madrid sunt peste 65.000 de cazuri de coronavirus şi peste 8.500 de decese. 

Primăria din Madrid pare să fi găsit, însă, o metodă ideală pentru a permite oamenilor să facă sport în aer liber fără să se îngrămădească. 29 de bulevarde au fost transformate în străzi pietonale. Totuşi, decizia este criticată de unii locuitori.

De luni măsurile ar urma să fie relaxate şi în Germania. Însă nu peste tot. Din cauza unui nou focar de coronavirus apărut la unul dintre abatorele din oraşul Coesfeld, unde lucrează şi români, autorităţile au amânat redeschiderea restaurantelor, a sălilor de sport şi a magazinelor mari.

Capitala sud-coreeană a reimpus, între timp, o parte dintre măsurile pe care le abia le relaxase săptămâna trecută, după ce cazurile de coronavirus au explodat. Barurile şi cluburile de noapte au fost închise din nou, după ce un bărbat infectat cu coronavirus ar fi transmis virusul altor zeci de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Relaxarea prematură poate avea efecte periculoase