Antena Meniu Search
x

Coşmar fără sfârşit pentru Alexandru, un român de 23 de ani din Italia, care a rămas cu sechele după infecţia cu Covid

La doar 23 de ani, Alexandru trăieşte un adevărat coşmar după ce a contactat Covid-19 în Bulgaria, unde se mutase după ce a primit o ofertă de muncă de la o multinaţională.

de Monica Palade

la 30.05.2021, 22:38

Coşmar fără sfârşit pentru Alexandru, un român de 23 de ani din Italia, care a rămas cu sechele după infecţia cu Covid - captura video lacnews24.it

Românul s-a mutat în Italia, la San Costantino, în zona Vibonese, împreună cu mama sa, pe când avea 10 ani. A absolvit Informatica şi Telecomunicaţii şi a profitat din plin de ofertă.

Doar că nu se aştepta nicio clipă ca visul frumos să se transforme într-un coşmar. Pe 26 decembrie, tânărul născut la Rădăuţi, şi-a sunat mama şi i-a spus că se simte tot mai rău şi că va suna după ambulanţă. Starea lui de sănătate se deteriorează, iar tânărul ajunge la terapie intensivă.

În stare gravă

Mihaela, mama lui Alexandru, este informată de Ambasada României în Bulgaria că fiul său se află în stare critică. Nu stă pe gânduri şi femeia vine să îşi vadă fiul. Doar că aici nu poate să-l vadă pe tânăr din cauza protocoalelor. În plus, i se spune că fiul său a avut reacţii cumplite la virus: i-a căzut părul, are pancreatită, ascită, dar şi complicaţii cardiace grave. Tânărul nici nu mai poate mânca. În toată nebunia, Alexandru şi-a păstrat abilităţile intelectuale.

Pe acelaşi subiect

Cum i se refuza accesul la fiul său, Mihaelei nu îi mai rămânea decât să se roage ca Alexandru să treacă peste această cumpănă. Abia pe 22 februarie, cei doi se pot vedea prima dată, scrie publicaţia italiană LacNews24.it.

Rămas cu sechele

Din fericire, starea tânărului a început să se îmbunătăţească, iar pe 20 martie este externat. Dar Alexandru e ca un nou-născut. Nu poate să meargă, să se hrănească singur, este complet paralizat.

Mama şi fiul se întorc în Calabria, unde tânărul este internat pentru reabilitare în clinica "Villa dei Gerani" din Vibo Valentia, iar pe 21 mai, Alexandru părăsește clinica, încă nu complet reabilitat. Dar pe propriile picioare.

Deşi încă trece prin traumele lăsate de Covid, Alexandru încearcă să fie optimist. „Aș vrea să mă refac - spune el - să mă întorc la muncă, să călătoresc și să fac tot ce făceam înainte de asta. Va fi nevoie de puțină răbdare, dar voi reuşi”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Coşmar fără sfârşit pentru Alexandru, un român de 23 de ani din Italia, care a rămas cu sechele după infecţia cu Covid